Splitska banka ostaje u Splitu; Opara: “Što se mene kao gradonačelnika tiče, nikakvo preseljenje sjedišta ne dolazi u obzir”

Danas je tu vijest predsjednik uprave OTP banke Hrvatska Balazs Bekeffy među prvima priopćio splitskom gradonačelniku

Sjedište „Splitske banke“ ostaje u Splitu, a danas je tu vijest predsjednik uprave OTP banke Hrvatska Balazs Bekeffy među prvima priopćio gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari na sastanku u Gradskoj upravi.


Gradonačelnik je iskazao iznimno zadovoljstvo tom činjenicom  s obzirom kako je od početka svog mandata u više navrata isticao kako preseljenje sjedišta u drugi grad za njega nije prihvatljivo. Bila je to jedna od tema sastanka i s mađarskom konzulicom Enikő Tuska u lipnju prošle godine kada je gradonačelnik naglasio važnost dobrih i korektnih gospodarskih odnosa Hrvatske i Mađarske, a tada u svjetlu preuzimanja „Splitske banke“ od strane „OTP banke“.

– Očekujem se da će sjedište „Splitske banke“ ostati u Splitu. Što se mene kao gradonačelnika tiče, nikakvo preseljenje sjedišta ne dolazi u obzir. Također, očekujem da najavljena racionalizacija radnih mjesta u neće rezultirati gubitkom radnih mjesta u toj banci u kojoj rade mnogi moji sugrađani. Upravo kroz tu prizmu mjerit ću kvalitetu naših odnosa – poručio je tada gradonačelnik Krstulović Opara.

Činjenica kako sjedište Splitske banke ostaje u Splitu ukazuje na povjerenje stranih investitora u daljnji razvoj grada Splita.

OTP banka Hrvatska sa sjedištem u Splitu

Nakon integracije 1. listopada, nova jedinstvena banka poslovat će pod imenom OTP banka Hrvatska i imat će sjedište u Splitu, priopćili su iz OTP banke.

Transakcijom u svibnju 2017. OTP banka je postala stopostotnom vlasnicom Splitske banke. Od tada se provodi vrlo složeni proces integracije banaka, koji će biti zaključen potpunim spajanjem 1. listopada ove godine. Nakon toga jedinstvena banka će poslovati pod imenom OTP banka Hrvatska i imat će sjedište u Splitu. Spajanjem nastaje četvrta po veličini banke u Hrvatskoj, snažno nacionalno prisutna s razgranatom mrežom poslovnica i bankomata i dominantnom ulogom na jadranskoj obali.


Prije donošenja konačnih odluka o sjedištu i imenu banke provedeno je više opsežnih istraživanja koja su, uz standarde koje sa sobom donosi pripadnost OTP grupi, dovela do ove odluke. Brend OTP banke međunarodno je prepoznatljiv u regiji Srednje i Istočne Europe, u kojoj OTP Grupa uspješno posluje u devet zemalja i stalno širi svoje poslovanje. S tradicijom 70-godišnjeg iskustva u financijskoj industriji, OTP Grupa je na svom matičnom tržištu lider u inovacijama i digitalnim rješenjima. Novi, budućnosti usmjeren korporativni brend u skladu je sa strategijom razvoja banke u Hrvatskoj: snažna nacionalna prisutnost, digitalno napredna rješenja, atraktivne ponude i uvjeti za klijente u širokom portfelju proizvoda.

Sa sjedištem u Splitu, banka će i nadalje zadržati nacionalno-lokalni model organizacije koji se do sada pokazao uspješnim. Središnje funkcije banke će, osim u Splitu, i dalje biti u Zadru i Zagrebu, s regionalnim poslovnim središtima u Dubrovniku, Puli, Osijeku i Varaždinu. OTP banka Hrvatska ostat će predani partner svim svojim tradicionalnim lokalnim zajednicama, sudjelujući u potpunosti u financiranju projekata jedinica lokalne samouprave i regionalne uprave, kao i svojim ulaganjima u društveni, obrazovni, kulturni i sportski razvoj.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0