Sinoć je u Podstrani u hotelu Le Meridien Lav započeo 10. godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika u organizaciji Udruge gradova i Lidera, a gradonačelnik Andro Krstulović Opara u pozdravnom je govoru otkrio kako se Split ovoj Udruzi priključio ove godine upravo kako bi pridonio zajedničkim nastojanjima i ciljevima u decentralizaciji i razvoju lokalne samouprave.

Rekao je i kako će za desetak godina većina europskog stanovništva živjeti u gradovima, u četiri najveća hrvatska grada već sad živi četvrtina populacije, što jasno govori koliko su gradovi važni, a gradonačelnici su ti koji s građanima imaju prvi i izravan kontakt.

Predsjednik Udruge gradova Željko Turk u svom je govoru otkrio kako je 126 od 128 hrvatskih gradova član ove Udruge te da je sa zadovoljstvom ovogodišnji susret organizirao u Splitu, nakon odluke gradonačelnika Andre Krstulovića Opare da se drugi najveći hrvatski grad pridruži Udruzi. U sljedeća tri dana u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani okupit će se više od 400 sudionika i razgovarati o važnim temama za lokalne zajednice.

Okupljene su u ime organizatora pozdravili i Miodrag Šajatović iz Lidera te Tomislav Vuić iz HPB-a.

Pokrovitelji ovogodišnjeg susreta su Ministarstvo financija, Ministarstvo državne imovine, Ministarstvo uprave, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva zaštite okoliša i energetike.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime