U nedjelju navečer, iza 18:20 krenuo je još jedan mimohod Vukovarskom ulicom u Splitu koji je povodom 27. obljetnice pada grada Vukovara organizirala Torcida. Nekoliko tisuća Splićana zapalilo je svijeće koje su se, kao i prethodnih godina, postavili na nogostup uzduž Vukovarske ulice.

VEZANI SADRŽAJ:

Kolona je krenula od križanja s ulicom Domovinskog rata, a nešto prije 20 sati stigla kod murala na Sućidru.

Tamo je govor održao Miljenko Modrić – Miki, umirovljeni časnik Hrvatske vojske i dopredsjednik Udruge 4. gardijske brigade.

– Danas kad se prisjećamo Vukovara, Škabrnje, svih branitelja koji su utkali svoje živote u neovisnu Hrvatsku, prisjećamo ih se s ponosom i tugom jer oni su bili heroji. Grad heroj Vukovar i svi oni gradovi koji su 90-ih godina bili okupirani. Kupili su nam vrijeme, ne novcem, nego su ga kupili svojim životom. Ovdje vidim mlade ljude i siguran sam da bi i napravili što smo i mi napravili tada i kada vidim vas, vidim svjetlo. Temelj hrvatske države je Domovinski rat i to se ne smije zaboraviti – kazao je umirovljeni časnik Modrić, a mjesni župnik je blagoslovio okupljene.

Tako je usprkos hladnom vremenu, buri i svega 6 stupnjeva u zraku, Split još jednom odao počast Gradu heroju.

Cijeli mimohod možete pogledajti ovdje:1 KOMENTAR

  1. ZAR SE SPLIT ,KAO GRAD NARODNO-OSLOBODILAČKE REVOLUCIJE,IDENTIFICIRAO SA VUKOVAROM KAO STEPINČEVSKIM GRADOM U KOJEM SU STEPINČEVI KATOLICI NAPRAVIL NAJVEĆE ZLOČINE NEPOZNATE ,ČAK NI U II-GOM SVJETSKOM RATU.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime