ŠOLTANI PODRŽALI KOALICIJU ZA “Mladi su budućnost otoka i županije”

Lista za Šoltu MOĆA BOLJE okupila je mlade ljude koji žele transparentni rad lokalne samouprave, o(p)stanak mladih obitelji, razvoj poduzetništva, jaču ulogu mjesnih odbora i otočana u odlučivanju te dugoročan i održiv razvoj otoka

Danas su kandidati Koalicije ZA za župana (Ante Pranić), dožupanicu (Daša Dragnić), dožupana (Ante Renić), i članove županijske skupštine (Maja Jurišić, Natalija Palčić i Ivana Bošković) posjetili Šoltu i dali podršku nezavisnoj liste Luka Burice za općinsko vijeće Šolte. Lista za Šoltu MOĆA BOLJE okupila je mlade ljude koji žele transparentni rad lokalne samouprave, o(p)stanak mladih obitelji, razvoj poduzetništva, jaču ulogu mjesnih odbora i otočana u odlučivanju te dugoročan i održiv razvoj otoka.


Ante Pranić je dao svoj osvrt na nezavisne pojedince koji čine Koaliciju ZA – “Snaga naše koalicije su ljudi, dokazani pojedinci koji iza sebe imaju ostvarene rezultate i viziju održivog razvoja. Iznimno mi je zadovoljstvo da je Goran Tvrdić na našoj listi za županijsku skupštinu. Drago mi je da je prepoznao važnost podrške mladim ljudima te svoje političko iskustvo odlučio podijeliti s mladima koji su budućnost otoka i županije te je na predstojećim izborima dio tima Nezavisne liste MOĆA BOLJE, kojoj smo danas došli dati podršku.”

Goran Tvrdić je vijećnik Općine Šolte, po zvanju i zanimanju pčelar koji je dugogodišnju obiteljsku tradiciju pčelarstva, nastavio na Šolti gdje posljednjih 20 godina živi cijelu godinu. Osim pčelarstvu i proizvodnji meda, Goran se sa svojom obitelji posvetio razvoju obiteljskog smještaja gdje uz lokalni doživljaj svojim gostima nudi edukaciju o održivom turizmu i važnosti pčela za naš opstanak. “Smatram da iz Antinog primjera promjena koje je napravio u Vrgorcu možemo itekako puno naučiti i primijeniti u svojoj lokalnoj zajednici. Vjerujem da je ovo samo početak jedne dugoročne suradnje kroz lokalnu i regionalnu samoupravu, i da ćemo svojim rezultatima rada biti primjer toga da su promjene moguće.”

Daša Dragnić i Ante Renić istaknuli su važnost i snagu pojedinaca u pokretanju promjena i okupljanja u vlastitim lokalnim zajednicama. “Važno je aktivno razumijevanje lokalne zajednice i potreba ljudi koji u njoj žive, njihovo uključivanje kroz mjesne odbore, javna izlaganja, informiranje i edukaciju. Zajedničkim rješavanjem problema želimo stvoriti bolje uvjete života za cijelu zajednicu – to je ključ uspjeha.” –  istaknuo je Ante Renić.

U druženju s otočanima razgovaralo se o važnosti suradnje lokalnih i regionalnih jedinica samouprave te aktivne podrške županije prema općinama i gradovima. Maja Jurišić osvrnula se na ulogu koju županija ima u razvoju otoka i lokalnih zajednica – “Posljednjih smo se godina, osobito na Šolti, uvjerili koliko je važna je uloga županijskih tijela u razvoju lokalnih općina i gradova kroz upravljanje pomorskog dobra, izradu županijskih prostornih planova, poticanje infrastrukturnih projekata i rješavanje problema otpadom. Sada za županijsku vlast znamo jedino kroz primjere lošeg upravljanja, devastacije obale, pogodovanja interesima, netransparentnog izdavanje dozvola i prenamjena prostora. To se mora promijeniti.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime