Sredozemna ciklona djeluje na vrijeme u Dalmaciji i tijekom nedjelje. Stabilnije vrijeme prevladavalo je na sjeveru Dalmacije, više oblaka i oborina bilo je u srednjoj i osobito južnoj Dalmaciji.

Prema podacima mreže meteoroloških postaja Pljusak.com, najviše kiše palo je na dubrovačkom području, ponegdje i preko 20 litara po kvadratnom metru.

Kako je i bilo najavljeno, snijeg je zabijelio dio Dalmatinske zagore, obalno gorje i vrhove nekih otoka.

Snježna granica na vrgoračkom i imotskom području bila je oko 400 do 500 metara nadmorske visine. Kasno noćas i rano jutros snijeg je nisko padao višim predjelima Cetinske krajine i na dugopoljskom području.

 

Mosor se zabijelio do 800 metara nadmorske visine, a jutros je tanak snježni pokrivač zabilježen u Dubravi. Snijeg je padao čak i u višim predjelima Klisa, gdje se temperatura zraka spustila na samo 1 Celzijev stupanj, ali se snježni pokrivač nije stvarao.

Prvi snijeg sezone zabijelio je više dijelove otoka Brača. Snijeg je pao na Vidovoj gori. Naši čitatelji javljaju da je jutros na Braču padao na predjelu od Gornjeg Humca do Nerežišća. Na predjelu prema Vidovoj gori počeo se i zadržavati.

Odmicanjem ciklonalnog centra dalje na istok, vrijeme će se postupno smirivati, što će biti uvod u sunčan prvi dio sljedećeg tjedna.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0