Snijeg je padao u Imotskom, Vrgorcu, Dugopolju, čak i Klisu. Zabijelio se dio sinjskog područja

Snježne pahulje moguće su čak i uz obalu


U izraženom sjevernom visinskom strujanju prema našem dijelu Europe stiže hladna zračna masa, a njen dolazak označava prolazno povećana naoblaka.


Jutro je bilo hladno, s temperaturama ispod nule u cijeloj Zagori. Najniža temperatura zraka, ako isključimo planinska područja gdje je bilo do -10°C, izmjerena je u Vrbanj polju kod Zadvarja, -6 stupnjeva. Slabog mraza bilo je i ponegdje uz obalu i na otocima. U ranim popodnevnim satima temperature su bile od 0°C ponegdje u Zagori do 10°C na otocima.

Oko 14 sati umjeren snijeg pada na širem sinjskom području. Prvi se zabijelio Bitelić, gdje ga je palo oko 1 centimetar. Snijeg je počeo na području Šestanovca, Zadvarja, Dugopolja, Vrgorca, Imotskoga, Drniša…

 Oborine će biti kratkog vijeka, te su moguće još samo nekoliko sljedećih sati. U Zagori će to uglavnom biti slab snijeg, a uz obalu kiša, ponegdje i susnježica. Navečer suho uz umjerenu buru i pad temperature zraka.

Petak i dani vikenda će biti suhi. Tek je u Zagori, osobito uz granicu s BiH moguće povremeno nošenje snijega iz planinskih oblaka. Bura će najjača biti u subotu ujutro kada su mogući olujni udari, slabit će popodne i osobito u nedjelju. Subota i nedjelja donose pravu zimsku hladnoću kada će noću i ujutro mraza biti gotovo posvuda uz obalu i na otocima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
56
Haha
4
Hagić
10
Hmmm
6
Plač
8
Grrr
16
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime