ŠKORIĆ IPAK NA LISTI? HDZ ulazi u neizvjesnu noć, evo tko su najizgledniji kandidati na listi X. izborne jedinice

U HDZ-u je noć velike neizvjesnosti

Šef HDZ i predsjednik Vlade Andrej Plenković samouvjereno je još u ponedjeljak popodne pred ulazom u Središnjicu HDZ rekao da su sve dileme oko HDZ-ovih lista za izbora otklonjene, no situacija na terenu ga prilično demantira. Čini se da se događaju promjene u “sudačkoj nadoknadi” i da nastupaju promjene u odnosu na informacije koje su neslužbeno “curile” u javnost prethodna dva dana.


Doznajemo da do ponedjeljka u 22 sata sjednica još nije ni počela, a razgovori i pregovori su se poprilično odužili.

Iako su pojedini mediji tvrdili da se na izbornoj listi za X. izbornu jedinicu neće pojaviti predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić, sve je izglednije da se to neće ostvariti. Takav scenarij nije služben, ali se već spominje kao najizgledniji.

Od Beroša do Dobroslavića

Prema našim posljednjim saznanjima, na prvom mjestu nalazi se Vili Beroš, na drugom Branko Bačić, na trećem Blaženko Boban, na četvrtom Andro Krstulović Opara, na petom Mato Franković. Slijede 6. Ante Mihanović, 7. Goran Dodig, 8. Ivan Budalić, 9. i najviše rangirana žena Marija Vučković, 10. Petar Škorić, 11. Danica Baričević, 12. Jure Brkan, 13. Ante Bačić i 14. Nikola Dobroslavić.

HDZ i koalicijski partneri na parlamentarnim izborima 2016. u X. izbornoj jedinici osvojili su sedam zastupničkih mjesta. To su bili redom: Damir Krstičević, Andro Krstulović Opara, Branko Bačić, Petar Škorić, Lovro Kuščević, Goran Dodig i Milan Kujundžić.

Posljednje ankete HDZ-u predviđaju osvajanje nešto zastupničkih mjesta ponajviše jer su se pojavile opcije koje imaju slično biračko tijelo HDZ-ovom. Ipak, u Dalmaciji se na političkog sceni zadnjih dana stvari mijenjaju doslovno iz sata u sat, a trend će se vjerojatno nastaviti do izbora. U HDZ-u ne kriju da se u X. izbornoj jedinici nadaju 7 do 8 zastupničkih mjesta, ankete im daju 6.


Očito, u HDZ-u je noć velike neizvjesnosti.

IX. izborna jedinica, neslužbena lista1. Malenica
2. Perić
3. Sanader
4. Kustić
5. Šimičević
6. Dujić
7. Brčić
8. Bilaver
9. Juričev
10. Pocrnić Radošević
11. Baradić
12. Zulim
13. Begonja
14. Kalmeta

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime