Cijelu Hrvatsku potreslo je otvoreno pismo koje je vukovarska nastavnica Lilijana Radobuljac početkom jeseni uputila državnom vrhu s pitanjem zašto djeca Vukovara nigdje ne putuju. Na to je među prvima reagirala splitska nastavnica Suzana Kačić Bartulović. Ponudila je sama organizirati smještaj vukovarskih učenika, a župan Blaženko Boban obećao je osigurati prijevoz na teret Splitsko – dalmatinske županije.

Ovakav je tijek događaja naišao na gotovo jednoglasno odobravanje javnosti, no jučer je uslijedio nenadani obrat kada je u nekim medijima objavljeno da je profesorica Kačić Bartulović prijavljena Etičkom povjerenstvu. Prema tim napisima, prijavila ju je ravnateljica splitske Ekonomsko – birotehničke škole Neda Bartulin “zbog istupa u medijima”.

VEZANI SADRŽAJ:

Ravnateljica Bartulin za Dalmacija Danas odbacila je svaku mogućnost da prijava Kačić Bartulović ima ikakve veze s organiziranjem putovanja mladih Vukovaraca u Split.

“Pomna organizacija”

– Svi smo u školi i srcem i dušom spremni pomoći svoj djeci, a osobito djeci Vukovara.
Ideja ugošćivanja učenika iz Vukovara je hvalevrijedna, ali zahtijeva pomnu organizaciju u kojoj ponajprije treba uvrstiti naše glavne dionike, a to su učenici i njihovi roditelji – kazala nam je ravnateljica.

Ističe da je razočarana da je za ovu inicijativu doznala preko medija, a ne direktno od svoje nastavnice:

– O samoj ideji i inicijativi nastavnice te o uključivanju naše Škole u projekt, saznala sam, nažalost, tek iz medija. Škola je nastavnici i pisanim putem odgovorila da podupire ideju i da će pripomoći u organizaciji – kaže Bartulin.

Ističe da je ideju i želju za uključivanje drugih škola Splita proslijedila predsjedniku Udruge ravnatelja grada Splita.

– To je u tijeku. O svim daljnjim radnjama ćemo vas obavijestiti – rekla nam je ravnateljica zaključivši:

– Želim vjerovati da nam je svima krajnji cilj isti: zadovoljstvo učenika i grada Splita i Vukovara!

Kačić Bartulović tvrdi da ravnateljica Bartulin laže

Nastavnica Suzana Kačić Bartulović tvrdi suprotno i poručuje da ravnateljica Bartulin – laže!

– Zbog ogromnog interesa javnosti, a ponajviše mojih učenika koji su željni upoznati svoje vukovarske vršnjake, moram potvrditi da ravnateljica Bartulin, na žalost, ne govori istinu jer sam je osobno, 1. listopada, pisanim putem obavijestila o istom i u potankosti predložila organizacijski program. Zašto se sad ne sjeća svoje pritužbe Etičkom povjerenstvu koja mi je uručena 18.10.2018., čime je bila motivirana i zašto mi nije dopustila da o svojoj inicijativi upoznam Školski odbor i Nastavničko vijeće, pitanja su na koja samo ona može odgovoriti – ističe Kačić Bartulović koja se odlučila na novi medijski istup nakon očitovanja ravnateljice Bartulin.

– Da joj je zaista stalo do vukovarske i splitske djece, svesrdno bi se uključila u organizaciju kao većina kolega i ravnatelja splitskih škola te Klesarske škole iz Pučišća s kojima sam kontaktirala i kojima ovim putem još jednom zahvaljujem jer je program dolaska učenika detaljno razrađen. Najvažnije u ovom trenutku jest da imamo podršku župana Bobana i da preko Ureda za prosvjetu organiziramo dolazak vukovarskih učenika kojima, sigurna sam, svi želimo dobrodošlicu – tvrdi Kačić Bartulović.

– Pijetet Vukovaru najbolje ćemo pokazati tako da osiguramo mogućnost vukovarskoj mladosti za upoznavanjem domovine – zaključuje nastavnica Kačić Bartulović.

Tko zapravo radi u interesu malih Vukovaraca?

Nakon svega, ostaje gorak okus u ustima jer su se upravo u Splitu na osjetljivoj temi dolaska vukovarskih školaraca u Dalmaciju morala prelomiti očito zaraćena koplja unutar jedne obrazovne institucije. Više je nego očito da iz nama nepoznatog razloga postoje “nategnuti” odnosi između ravnateljice i nastavnice, u čiju pozadinu i razloge ne želimo i ne namjeravamo ulaziti, ali u interesu ostvarenja onoga što je jedino bitno – a to je dolazak vukovarskih đaka u Split i druge dijelove Dalmacije, bilo bi dobro da “zaraćene strane” svoje animozitete drže dalje od očiju javnosti.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime