Jučer je Glas Istre objavio vijest da je u pulskoj Medicinskoj školi učenik uznemiravao učenicu, a na to je ostao imun jedan profesor, koji je otprije poznat kao osoba problematičnog ponašanja. Slučaj je kulminirao kada se učenica požalila roditeljima, a ravnateljica Gordana Ćoso je navedenom profesoru uz suglasnost Školskog odbora uručila, otkaz da bi ga kasnije pokušala povući.

– Škola već duže vremena ima problema s tim profesorom, a ovo što se dogodilo na satu je bila kap koja je prelila čašu. Prema tvrdnjama jedne učenice, došlo je do seksualnog uznemiravanja, a navodno ju je kolega iz razreda na satu pipkao i zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak. Nakon što je djevojčica roditeljima prenijela što se dogodilo, ravnateljica je uz suglasnost Školskog odbora donijela odluku o izvanrednom otkazu dotičnom profesoru. Međutim, nekoliko dana kasnije ravnateljica je odluku o otkazu željela povući i tako vratiti profesora na posao, s čime se nije složio Školski odbor. Nakon tog poteza ravnateljice, Školski odbor je izgubio povjerenje u nju, tim više jer protiv tog profesora postoje i ranije opomene i pritužbe, a ravnateljica mu već duže vrijeme “gleda kroz prste”. Zbog toga je Školski odbor 16. studenog donio odluku o smjeni ravnateljice, no Gordana Ćoso to izgleda ne želi prihvatiti, kaže izvor za Glas Istre.

Profesoru informatike slijedi otkaz

Potvrdila je to za Glas Istre vršiteljica dužnosti ravnateljice Sanja Benazić-Kliba koja veli da dotični profesor (podaci poznati redakciji Glasa Istre) više nije u školi i ne drži nastavu, a nije niti na bolovanju. Škola je već naša zamjenu za smijenjenog profesora, a kako se doznaje, nastava se odvija redovito bez obzira na aktualne događaje. Kao što se jučer izvijestilo, 16. studenog Školski odbor smijenio je dosadašnju ravnateljicu Gordanu Ćoso jer je povukla odluku o otkazu profesoru informatike koji nije reagirao na seksualno uznemiravanje na njegovom satu.

Benazić-Kliba navela je da profesoru još nije otkazan ugovor o radu, pojasnivši da je u tijeku poništenje odluke ravnateljice koja ga je prvo smijenila, pa vratila na posao, nakon čega će mu se i uručiti otkazivanje ugovora o radu.

Seksualne radnje zbile su se prošlog mjeseca među 16-godišnjacima, jednim učenikom i učenicom drugog razreda Medicinske srednje škole, a kako se doznaje, učenici su navodno svojevoljno sudjelovali u seksualnim radnjama i nije bilo prisile. Nevjerojatno je da se sve događalo pred očima profesora informatike koji uopće nije reagirao.

Policija i DORH istražuju slučaj

U slučaj se uključila Istarska policija i DORH. Saznaje se da su pojedini roditelji učenika danas bili pozvani na obavijesni razgovor, javlja Glas Istre.

“Izvješćujemo vas da policijski službenici u suradnji s nadležnim odvjetništvom provode izvide. Zasad ne možemo iznositi pojedinosti vezano za dosad provedene radnje” kratko je izvijestila Nataša Vitasović iz PU istarske. Smijenjena ravnateljica Gordana Ćoso ni danas nije željela razgovarati, rekavši da će se oglasiti kada završe svi istražni postupci. Nema nikakve reakcije niti iz istarske županije koja je osnivač škole, a nadležna pročelnica Patricia Percan ne odgovora na postavljena pitanja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime