“SINJ U SVOJE NAJSVEČANIJE DANE IZGLEDA OTUŽNO” Pokrenuta inicijativa za uređenje Sinja za Alku

Događaj ‘Uredimo Sinj za Alku’ putem Facebooka pokrenula je Sinjanka Anita Bota, a podržali su ga mnogi Sinjani, kao i udruga Cjelovit život

Na društvenoj mreži pokrenuta je inicijativa za uređenje Sinja za Alku.


Događaj ‘Uredimo Sinj za Alku’ putem Facebooka pokrenula je Sinjanka Anita Bota, a podržali su ga mnogi Sinjani, kao i udruga Cjelovit život, javlja Ferata.

– U Sinju postoje ljudi koji svojim kreativnim idejama pričaju priču o sinjskoj Alci, no njih je malo. Zato pozivam naše sugrađane da svoje balkone i prozore na dan održavanja Alke okite cvijećem, zastavama, tkanim tapetama, zobnicama i sličnim tradicijskim predmetima, osobito one koji stanuju u ulicama kojima se kreće alkarska povorka, jer na taj način šaljemo u svijet jednu ljepšu sliku o nama, našem gradu i našoj Alci, našoj bogatoj tradiciji kakvu malo tko u svijetu ima – , kazala je Bota gostujući u programu Hit radija.

Bota je pojasnila što ju je motiviralo da preko društvene mreže pokrene ovakav događaj.

– Sinj u svoje najsvečanije dane izgleda otužno. Prozori na ulicama, osobito na Pijaci, su zatvoreni, a mi možemo i zaslužujemo bolje. Za urediti prozore ne treba nam Bog zna kakav novac, jer nas većina u kući ima neko cvijeće, neki miljetić ili neko drugo obilježje Sinja, koje je potrebno samo iznijeti na otvoreni prozor. Nadam se da će ove godine u svakom kutu našega grada biti puno alkarskih obilježja – kazala je.

U cijelu priču uključila se i udruga Cjelovit život, čija predsjednica Tanja Križanac Kodžoman ističe kako su nekada Sinjani vodili brigu o tome da se grad u dane Alke i Velike Gospe uredi i okiti, ali i da se već odavno zaboravilo na taj lijepi običaj.


– Neka nam primjer budu Vukovarci, koji su tako lijepo ukrasili svoj grad obilježjima Alke na dan održavanja Svečane Sinjske alke u Vukovaru -, kazala je Križanac Kodžoman.

Na kraju razgovora u programu Hit radija Anita Bota pozvala je još jednom Sinjane da na dan održavanja Alke postave na svoje kuće, kuće svojih susjeda, prijatelja, rodbine cvijeće, zastave, zobnice i opanke…– To je inicijativa koja znači pokrenimo sebe, pokrenimo osobu do i pokrenimo one koje poznajemo, a koji žive u centru grada – , zaključila je Bota, javila je Ferata.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0