SDP: Namjerava li Vlada provoditi odredbe istanbulske konvencije?

Europarlamentarka Biljana Borzan u subotu dolazi u Split

Foruma žena ŽO SDP SDŽ ove subote u Splitu organizira tribinu na temu “Gdje smo…”. Uvodničarka je Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu.


Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja prema ženama SDP je uputio dopis kojeg prenosimo u cijelosti:

“Uz Nacionalni dan borbe protiv nasilja prema ženama, 22. rujna, članica Predsjedništva Foruma žena SDP-a Hrvatske Aida Batarelo, upozorava na brutalno nasilje kojemu su izložene žene u Hrvatskoj. U prvih pet mjeseci ove godine 5 je žena ubijeno (4 su stradale od ruke partnera) a u zadnjih pet godina ubijena je 91 žena. Usprkos iznuđenoj ratifikaciji Istanbulske konvencije, Vlada nema namjeru provoditi njezine odredbe i ulagati sredstva u stvaranje uvjeta za siguran i dostojanstven život žena u Hrvatskoj.

Predsjednica Foruma žena SDP-a SD županije dr.sc. Maja Krčum ističe kako se sve više javlja strukturalno nasilje koje zadire u ljudska, a posebno u ženska ljudska prava. Od propitivanja prava na izbor i slobodno odlučivanje o vlastitu tijelu, od ograničavanja seksualnih i reproduktivnih prava do seksualnih sloboda, od gaženja neprofitnih medija do zaustavljanja cjelovite kurikularne reforme. Vrijeme je da kažemo – DOSTA!

Jučer, a ne sada i ne za nekoliko mjeseci, bilo je vrijeme za provedbu odredaba Istanbulske konvencije i stvaranje institucionalnog i legislativnog okruženja za njezinu punu primjenu. Stoga ne čekajmo.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime