Božićna štorija u Žrnovnici u subotu je nastavljena gastro događajem “Što su jeli naši stari“. Pripremao se i degustirao brujet od anguja, riječna pastrva sa žara, slatko s džemom od žrnovske jabuke, ali i plisnac, još jedna delicija donekle slična soparniku.

– Na adventskim zbivanjima po Dalmaciji sve se svelo na kobasice, a mi smo htjeli napraviti iskorak po pitanju onoga što prezentiramo posjetiteljima. U Bašti su svi mogli vidjeti kako se priprema spiza naših baka i djedova, a interes je bio ogroman – kazao nam je Ivan Marin iz udruge Žrvanj.

Već večer otvaranja ove manifestacije, s obzirom na ogroman broj posjetitelja, pokazala je udruga Žrvanj sjajno detektirala i neutralizirala “glad” za društvenim događanjima na istoku grada, a subota je donijela dodatan rast posjećenosti jer se dobar glas o otvaranju pročuo daleko izvan granica Splita.


Jedan od vrhunaca večeri bio je nastup Roka Blaževića, Lorene Bućan, Siniše Vidovića, plesnog kluba TSM i drugih pred punom Baštom. Djeca nisu mogla odoljeti da upoznaju novopečene zvijezde pa su se popela na pozornicu, a dijeljenje autograma nakon nastupa trajalo je više od sat vremena! Roko Blažević, Lorena Bućan i Siniša Vidović sinoć su premijerno otpjevali novi božićni hit “Kad imam nas”.

VEZANI SADRŽAJ:

Atmosferu su do usijanja doveli DJ Brothers domaćim i stranim hitovima koji su uz rijeku Žrnovnicu odjekivali do ponoći.

Nedjelja donosi završnu večer “Božićne štorije”. Poseban događaj za djecu će biti polazak kočije s Djedom Božićnjakom koju vuku pravi konji u 18:15 iz centra Korešnice. Dolazak kočije u baštu očekuje se oko 18:30. Organizator će zbog očekivane gužve i sigurnosnih razloga, u suradnji s policijom, zatvoriti ceste od mosta kod restorana Rus do Bašte na oko sat vremena.

Festivo Band bit će zaslužan za dobru zabavu sve do ponoći!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime