Županijska udruga slijepih Split danas na Rivi organizira obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa.

Građani Splita mogu vidjeti kako slijepe osobe uče, žive i rade, svojim prilozima pomoći rad udruge i doživjeti sljepoću na potpuno drugačiji način. U nogometu za slijepe okušali su se gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban.

– Zahvalan sam Bogu što imam vid. Divim se ljudima koji pomažu slijepim i slabovidnim osobama. Bez pomoći i solidarnosti nas koji imamo vid, oni ne bi mogli biti integrirani u društvo, onako kako je i poželjno. Pozivam i sve da budu obzirni, i u parkiranju, komunikaciji, ali i i ostvarivanju prava slijepih i slabovidnih osoba u njihovom životu, rekao je Krstulović Opara.

Župan Blaženko Boban s puno emocija je doživio današnji dan.

– Kada čovjek to proba, onda tek vidi koliko ti ljudi imaju poteškoća, ali zato smo mi tu. Moramo im biti desna ruka u svakom segmentu. I prilikom parkiranja, hodanja, prilaza mnogim drugim objektima. Moramo biti obzirni prema tim ljudima. Ovim putem bih rekao nešto. Mislim da oni vide puno dalje od nas. Njihov odnos prema životu je vedar. Prošetao sam samo koji metar i vidio koju poteškoću imaju. Oni uza sve poteškoće, u čovjeka unose optimizam i to uvijek sa sobom imaju. Hvala im i danas sam puno naučio, zaključio je Boban.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime