Hrvatske ceste su raspisale natječaj za izradu svih vrsta projekata i ishođenje dozvola za 3 raskrižja u Stobreču i Podstrani, u vrijednosti 500.000 kuna. Poznato je da se radi o vrlo frekventnim raskrižjima što ne čudi jer se nalaze na jednoj od prometnica s najgušćim prometom u Hrvatskoj. Osobito tijekom ljetnih mjeseci upravo se ovdje stvaraju velike gužve i kolone, kako u pravcu Splita, tako i prema Omišu.

Lani se rekonstruirala ulazna cesta u Stobreč, a planiranom rekonstrukcijom raskrižja dodatno bi se poboljšala protočnost u ovom dijelu grada. Zahvati se planiraju i na skretanjima za Žrnovnicu i Strožanac.

Kako se može vidjeti iz dokumentacije, na semaforu za Stobreč dvije trake bi išle ravno kao i do sada, ali bi skretanje u Stobreč bilo odvojeno. Jednako tako, iz suprotnog pravca bi se odvojilo skretanje za TTTS.

Na semaforu za Žrnovnicu dodala bi se traka za skretanje prema lučici, a dvije trake bi išle pravo. Iz smjera hotela Lav dodala bi se još jedna traka za pravo.

Na semaforu za skretanje prema Strožancu (kod Tommyja) dvije trake bi išle pravo, kao i iz smjera Splita te bi jedna iz smjera Splita bila odvojena još od prethodnog semafora za lučicu.

Bez obzira što se radi o strateškoj investiciji, konačno rješenje prometnih problema ovog područja dogodit će se isključivo tek nakon izgradnje brze ceste prema Omišu, što znači u ne tako bliskoj budućnosti.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime