Ptičja ljubavna priča se nastavlja 16. godinu: Malena dočekala Klepetana

Zadnjih godina kašnjenja su bila i po tjedan, dva, pa ga i nisam danas očekivao, ali je najvažnije da je sretno stigao, da je opet tu i da se ova prelijepa priča nastavlja, kaže Stjepan Vokić


U slavonskobrodskom prigradskom Brodskom Varošu nastavlja se, šesnaestu godinu za redom, ljubavna priča i idila dviju planetarno poznatih roda, Malene i Klepetana.


Klepetan je u četvrtak nešto oko 10:30 sletio u gnijezdo na krovu dvorišne zgrade brodskovaroške škole, Malena ga je dočekala raširenih krila i veselim klepetanjem.

“Očekivao sam ga kroz koji dan, ali eto stigao je. Svi smo sretni, i Malena i ja, brojni prijatelji i znanci su me već zvali i pitali je li Klepetan stigao, vjerovao sam da će se to dogoditi ovih dana, pa me je ovo malo i iznenadilo, ali ugodno”, rekao je za 24sata umirovljeni školski domar Stjepan Vokić, koji o Malenoj i Klepetanu i njihovim potomcima nesebično, od svoje skromne mirovine i uz pomoć dobrih ljudi, brine punih 16 godina.

Do sada su Klepetan i Malena, uz Stjepanovu svesrdnu pomoć odgojili čak 54 ptića, što je pravi raritet i svjetskih razmjera kada je o rodama i njihovim potomcima riječ.

“Sada valja meni na posao, treba će skoro svakog dana na kanale i ribnjake po ribu, hrane će trebati više kada mlade rode kroz mjesec, dva dođu na svijet, zato se nadam pomoći donacijama dobrih ljudi. Opet će u gnijezdu Klepetana i Malene biti novih potomaka i svakodnevnog veselog klepetanja”, govori Vokić.

Na posao se, iako gladan i umoran od duga puta, odmah dao i Klepetan i po okolnoj livadi počeo skupljati grane i popravljati gnijezdo Malenoj da bi i novoj generaciji malih roda ptića bilo ugodno i sigurno, piše 24 sata.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0