Prve snježne pahulje u okolici Splita!

Zimske temperature zraka vladaju diljem Dalmacije


Navečer se u cijeloj Dalmaciji jače naoblačilo. Dok nad srednjom i istočnom Europom dominira prostrano polje povišenog tlaka zraka, u srednjem Sredozemlju, s centrom oko Sardinije, nalazi se ciklonalni centar.


Nad balkanskim poluotokom nalazi se vrlo hladna, ali suha zračna masa. U 23 sata temperature zraka su od -3°C ponegdje u Zagori do 6°C ponegdje na jugu i vanjskim otocima.

Najhladnije je u planinama, a -16 Celzijevih stupnjeva mjeri se na Sinjalu na Dinari.

HAK je u 23 sata izvijestio:

“Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale je državnom cestom kroz Gorski kotar-DC3),
Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene,
državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),
Paški most.”Iako je još u većini krajeva suho i iako se ni u subotu ne očekuju značajnije oborine, kasno navečer snijeg je počeo proletavati na nekim dijelovima obale.

Snježne pahulje nešto prije 23 sata dojavljene su iz Dugog Rata i Donjeg Sitnog koje se nalazi desetak kilometara istočno od Splita.Moja reakcija na članak je...
Vau
97
Haha
10
Hagić
25
Hmmm
5
Plač
10
Grrr
8
Molim?
16

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime