Na 37. sjednici Gradskog vijeća Grada Splita 31. točka donijela je brojne rasprave. Ta točka vezana je za Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Splita za 2020. godinu s projekcijama za 2021. i 2022. godinu.

Naime ova točka jedna je od bitnijih zbog nastavka poslovanja i provođenja projekata u Grad Splitu ističu iz HDZ-a, međutim oporba, ali i vladajuće opcije nisu zadovoljni kreditom koji Grad planira realizirati u ovim vremenima krize.

Andro Krstulović Opara je istaknuo da je u tri godine njegova mandata bilo 659 milijuna kuna investicija.

– Oni su osigurani samo iz naših rashoda i bez ikakvih zaduživanja. Samo u prošlog godini uložili smo 205 milijuna kuna u Grad Split. U jednoj godini smo imali više nego vi u četiri godine. Brojke kažu sve, potpuno relevantno i transparentno – kazao je gradonačelnik u iscrpnoj raspravi te je nadodao:

– Mi smo za vrijeme korona krize, uštedjeli milijun i 700 tisuća kuna, a tu je 20 posto odvajanja plaća meni i pročelnicima i 15 svim pročelnicima. Sve su ustanove provele značajne mjere i Grad se prilagodio ovim mjerama. Vrijedno smo radili i otpuštali smo ljude koji su zaslužili svoju mirovinu. Brojne su tu mjere u rebalansu proračunu. Uvelike smo ulagali u poduzetništvo i gospodarstvo, opraštali smo najmove za naše prostore i isplaćivali smo izravne mjere za zaposlenike. Unatoč svemu tome mi imamo snage nastaviti se kvalitetno boriti s ovom krizom – opširan je Krstulović Opara.

Kaže da je u Banovini zaposleno 453 ljudi, a ističe da ih je toliko bilo i na početku njegovog mandata.– Rashodi na plaće su svake godine sve manje i manje – kratko kaže.

Odgovorivši svim vijećnicima i više puta spominjući projekte na ulicama Splita i splitskoj okolici rekao je da se na kraju punti broje.

– Molim vijećnike za potporu, jer se ovim rebalansom rješava puno projekata koji su započeli i koji će krenuti – zaključio je splitski gradonačelnik.

Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Splita je prihvaćen sa svim usvojenim amandmanima. Grad će se zadužiti 90 milijuna kuna, umjesto prvotnog prijedloga od 100 milijuna kuna.

Svi oporbeni prijedlozi nisu prošli.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime