Proračun Općine Klis za 2020. usvojen jednoglasno

Osim 39 mil. kuna vlastitih prihoda, u 2020. godini očekuje se 17 mil. kuna sredstava iz europskih fondova.


Općinsko vijeće jednoglasno je prihvatilo proračun za 2020. u iznosu od 39 mil. kuna. Planirani rashodi iznose 34 mil. kuna, a odnose se mahom na izgradnju komunalne infrastrukture te na demografske mjere kojima Općina Klis želi nastaviti s pozitivnim prirodnim prirastom.


Osim 39 mil. kuna vlastitih prihoda, u 2020. godini očekuje se 17 mil. kuna sredstava iz europskih fondova, od čega 5.5 mil. za obnovu dijela tvrđave Klis, 5.7 mil. kuna za nogometno igralište u Prugovu te 6 mil. kuna iz Europskog socijalnog fonda za povećanje standarda života stanovnika ove općine.

Kada se tome nadoda 35 mil. kuna investicije u sekundarnu kanalizaciju te izgradnju i rekonstrukciju vodovoda, Općinu Klis u sljedećoj godini očekuje niz projekata koji će dugoročno osigurati kvalitetan standard života njenih stanovnika.

– U svega nekoliko godina podigli smo vlastite prihode s 13 na 39 mil. kuna. Hvala svim vijećnicima na podršci, u 2020. čeka nas mnogo posla kako bismo osigurali bolju kvalitetu života svih naših stanovnika – rekao je načelnik Općine Klis, Jakov Vetma.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime