PROMET NASTAVLJA MODERNIZACIJU Svih 150 vozila dobilo WiFi, nabavljaju se 34 nova autobusa, stiže redizajn!

" Novi Prometovi autobusi se na gradskim cestama mogu očekivati u prvom kvartalu iduće godine"

Splitski Promet, kako smo već pisali, zakoračio u 21. stoljeće uvođenjem besplatnog interneta u autobuse, a iz ove gradske tvrtke dolaze i informacije da se nastavlja s koracima modernizacije javnog gradskog prijevoza.


Tako će Promet nabaviti nova 34 autobusa za gradski prijevoz, od čega 20 zglobnih i 14 solo.

– Mi ćemo u ovih desetak dana prijaviti projekt “No regret” za zamjenu 34 autobusa. Bit će prijava prvo prema ministarstvu, a nakon toga javna nabava i onda sukladno svim zakonskim propisima i rokovima se ide u proizvodnju. Tako da očekujemo da ćemo projekt u narednim danima prijaviti i onda ide sve svojim tijekom. Znači radi se o zamjeni starih autobusa norme Euro s dizelaškom normom Euro6 kako propisuje Europska unija. To je nastavak ugovora o pružanju komunalne usluge potpisanog s Gradom Splitom, koji je bio preduvjet da se prijavimo za taj natječaj. Ako prođu svi rokovi javne nabave autobusi se na gradskim cestama mogu očekivati u prvom kvartalu iduće godine. Autobusi su zasad namjenjeni za Grad Split, jer je Split jedini potpisao ugovor o pružanju komunalnih usluga. Mi imamo plan potpisati i s ostalim suvlasnicima. Kad se to potpiše onda je moguće da i oni budu za okolne gradove i općine. – otkrio nam je Tomislav Vojnović, direktor Prometa.

Promet ide u redizajn

Gradski autobusi su dosad mijenjali četiri puta vizualni identitet. Prva boja autobusa bila je tamno crvena od ’48. do kraja ’60.-ih kada autobusi postaju svijetloplavi sve do početka ’90.-ih. Potom autobusi postaju narančasti sve do današnje limun žute s kojom svi povezuju Promet danas.

Novi autobusi će osim prepoznatljive žute dobiti novu bijelu boju. Prvi koji idu u taj redizajn će biti onih devet bečkih autobusa nabavljenih pred Europsko prvenstvo u rukometu, a potom i sva nova i postojeća vozila u dobrom stanju. Na autobuse će se lijepiti bijele folije s primjesama žute boje, otkrio nam je Vojnović.

Osim autobusa, redizajn će doživjeti i zastarjela internetska stranica. Preglednija, dostupnija i funkcionalnija stranica s inačicom na engleskom jeziku s radom bi trebala krenuti od idućeg tjedna te će sadržavati poseban dio s informacijama za trogirski kolodvor i područje.


MediaKing Smart Wi-Fi tehnologija u svih 150 vozila

Prvi korak prema modernizaciji javnog gradskog prijevoza napravljen je uvođenja besplatnog interneta u suradnji s tvrtkom MediaKing.

Upravo je danas, dozanjemo iz tvrtke Media King, završena implementacija MediaKing Smart Wi-Fi tehnologije u sva vozila splitskog javnog gradskog prometa. Tako je Grad Split osigura besplatan bežičini internet u svih 150 Prometovih vozila koji voze po Splitu i županiji.Smart Wi-Fi je specifično i tehnološki napredno rješenje koje dozvoljava velike količine istovremenih konekcija na Wi-Fi hotspot bez standardnih zagušenja i prekida, ujedno pružajući visoku kvalitetu pristupa internetu po maksimalno dostupnim brzinama.

Sljedećim projektima javni gradski prijevoz bi trebao doživjeti tek puni procvat.

VEZANI ČLANCI:

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0