“PROĆI ĆE JOŠ VREMENA DOK SE GARAŽE IZGRADE” Evo kako bi dr. Benzon riješio problem nedostatka parkinga u Splitu

Zanima ga i što građani misle o tome

Svi znamo da grad Split već godinama muči nedostatak parkinga. Problem je to koji ima svaki kvart.


Dr. Zdeslav Benzon, HSLS-ov kandidat za gradonačelnika, ponudio je rješenje tom problemu. On sam kaže da će proći dugo vremena dok se izgrade garaže, no smatra da se do tada ipak nešto može učiniti.

O tome kako bi on to učinio, javnost je izvijestio putem svoje Facebook stranice. Evo što je napisao.

“A DI ĆU PARKIRAT?!”
Kažu da je u Splitu ovo druga najčešća rečenica, nakon one čuvene ‘…aj čut ćemo se za kavu’. 

Šalu na stranu, svi mi znamo da nema kvarta u kojem nedostatak parkinga nije problem, stoga ne čudi kako se mnogi protukandidati natječu tko će više puta ponoviti: “Garaže, garaže!”

Slažem se, garaže treba napraviti gdje god je to moguće, ali prvo treba biti iskren prema građanima i kazati da će proći još vremena dok se te garaže izgrade. Recimo, baš je danas zapela priča o garažama u Jobovoj i Rendićevoj i to zbog kočenja novog GUP-a unutar vladajuće koalicije. Dakle imate financijske, imovinsko-pravne i političke odnose. Pa vi recite da vas se politika ne tiče!


A građanima je dosta čekanja, jer njih parking mjesto ne čeka. Ne čeka ih, pa čak iako neki plaćaju parking pretplatu, što je jedan u nizu naših apsurda u Splitu.

Moj tim i ja smo prije par mjeseci razradili realan projekt, koji se može doslovno preko noći i uz minimalne financije provesti u gotovo svakom kvartu i može poslužiti kao srednjeročno rješenje za nedostatak parkinga u Splitu.Evo dokaza da se može:
– Sjetite se kada se gradila garaža na Sućidru, privremeno se parkiralo u desnoj traci Vukovarske i Velebitske ulice.
– Trenutno je Šimićeva ulica na Blatinama od dvosmjerne postala jednosmjerna te je u jednoj traci dozvoljeno parkiranje. Također zbog rekonstrukcije garaže. Zanimljivo, u tom kotaru razmišljaju čak da tako ostane trajno.

RJEŠENJE?

Manje dvosmjerne ulice po kotarevima učiniti jednosmjernima, a u ulicama s više traka, u krajnju desnu traju dozvoliti parkiranje preko noći i to od 21:00-07:00h ujutro.

Što vi kažete? Zanima me vaše mišljenje?

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime