Planulo na Miljevcima gdje je angažirano i 50 vojnika, otvorena autocesta kod Šibenika

U jednom trenutku požar se približio kućama, uz vatrogasce i zračnu pomoć tri kanadera angažirano je i pedestak vojnika

U Bogatićima na Miljevcima je planulo negdje ubrzo nakon požara u Raslini i Perkoviću. U jednom trenutku požar se približio kućama, uz vatrogasce i zračnu pomoć tri kanadera angažirano je i pedestak vojnika. Tu je situacija najgora jer je zahvaćena najveća površina, a sam Miljevački plato je jako nezgodan teren.


Kod Rasline je požar i dalje aktivan, međutim kuće nisu ugrožene. Što se tiče Perkovića, tamo je bila zatvorena i autocesta kod čvora Vrpolje, sada je puno bolja situacija, kuće su obranjene i nema ugroze. Struja je isključena zbog djelovanja kanadera, no situacija je kod Perkovića pod kontrolom. Gašenje požara uvelike otežava zapadni vjetar i visoke temperature od 37 stupnjeva, tako da radimo na sanaciji sva tri požarišta – kazao je za ŠibenikIN Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovijednik.

– Dojava o požaru u Bogatićima zaoprimljena je u 14,06 sati, na terenu je angažiran 41 vatrogasac i tri kanadera, a o zahvaćenoj površini još je teško govoriti – kazali su u Županijskom centru 112.

Kako je izvijestio HAK, nešto prije 18 sati otvorena je autocesta A1 Zageb-Split-Ploče između čvorova Prgomet i Šibenik u oba smjera, a još uvijek je zatvorena lokalna cesta kroz Perković, javlja ŠibenikIN.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0