U prostorijama Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu otvorena su dva nova Centra izvrsnosti. Onom postojećem iz matematike pridružit će se i Centri iz informatike i novih tehnologija.

U prostorijama Elektrotehničke škole smjestio se Centar izvrsnosti iz informatike, a u njihovih “susjeda” u Tehničkoj školi nalazi se centar za nove tehnologije, već postojeći centar iz matematike nalazi se u prostorijama III. gimnazije Split. Kroz ovu godinu u tri centra očekuje se pohađanje oko 320 do 350 učenika.

“Nećete biti samo najbolji u državi već i šire”

– Iznimno sam ponosan što smo danas ovdje i u ovako velikom broju. Trebamo biti otvoreni prema novim tehnologijama i mladim ljudima. Najveće bogatstvo u ovoj državi su ljudi, pogotovo mladi ljudi. Želim čestitati vašim profesorima koji vas prate u vašem akademskom razvitku. Prošle godine smo već pokrenuli jedan centar iz matematike, a ove godine nismo stali i pokrenuli smo još dva i to informatike i novih tehnologija, jer želimo biti otvoreni prema novim tehnologijama i u tom smjeru educirati djecu. Vaše znanje i obrazovanje će biti sve bolje i bolje, vi već jeste među najboljima u državi, ali nećete biti samo najbolji u državi već i šire. Čestitam vam i samo naprijed, poručio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Tomislav Đonlić.

“Nemojte se nikada zadovoljiti s prosjekom”

– Ja smatram da su djeca naša prednost i da vam moramo omogućiti podršku kroz rad od osnovne i srednje škole pa do fakulteta. Sveučilište je za vas pripremilo brojne studijske programe i opremu od robotike, elektronskih mikroskopa i raznih strojeva. Mi želimo da vi sve svoje ideje ostvarite ovdje u Splitu. Sa stavom se sve može napraviti i sve se može postići. Nemojte se nikada zadovoljiti s prosjekom, budite najbolji, vježbajte, radite i pitajte. Nema razloga da vi ne ostanete i gradite našu i vašu budućnost u ovoj zemlji, rekao je Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu.

“Izvrsnost u obrazovanju i znanosti je jedan od prioriteta Vlade RH”

– Ljudi su najveći potencijal svakog društva, a upravo su naši učenici, studenti, znanstvenici i profesori najdragocjeniji dio Hrvatskog obrazovnog sustava. Izvrsnost u obrazovanju i znanosti je jedan od prioriteta Vlade RH, a jedino modernizacijom obrazovanja to se može postići, poručila je okupljenima Vesna Bedeković, predsjednica odbora za znanost, obrazovanja i kulture Hrvatskog sabora.

“Financijskih sredstava nema dovoljno u proračunu, ali ih ima u Europi”

– Osobno sam ponosna na ova događanja u našoj županiji! Ministarstvo treba dati jednostavni zakonodavni okvir koji će omogućiti da vi dođete do financijskih sredstava kojih nema dovoljno u proračunu, ali ih ima u Europi. Vi ste izvrsni i prepoznati ste kao takvi i s ponosom nosite vaše majice i s ponosom kažite “Ja sam dio centra izvrsnosti matematike, novih tehnologija i informatike”, zaključila je Branka Ramljak, izaslanica ministrice Blaženke Divjak.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0