OTOČANI BIJESNI “Dok Elon Musk leti na Mars, vi ne možete do Splita ispod dvi ure”

"Mislim stvarno da je ovo sramota 21 st. da se mi do Splita vozimo 2 sata, a u više navrata i duže, a reklamiramo se kao top turistička destinacija"


Foto: Vedran Šegić

Kako smo ranije izvijestili, jugo je u Dalmaciji ove nedjelje imalo olujne udare što je na moru stvorilo visoke valove. U nedjelju su u prekidu sve kamatarske linije koje Split povezuju sa srednjodalmatinskim otocima, izvijestio je HAK na svojim stranicama.


“Večeras je iz Split trebao isploviti trajekt za Stari Grad na Hvaru, no otkazan je također zbog pogoršanih vremenskih uvjeta na moru,” kazala nam je Jelena Ivulić iz Jadrolinije.

Apel gradonačelnika

Upravo su Hvarani najviše bijesni na novonastalu situaciju. Poznato je da su gradonačelnici Hvara i Staroga Grada više puta slali apel da se za liniju Stari Grad – Split osigura trajekt koji može podnijeti plovidbu po moru kada vladaju nepovoljne vremenske prilike.

“Večeras su brodovi Bartol Kašić i Lastovo ostali na vezu u Splitu, a ne da su, kako su se neki nadali, isplovili prema Stari Gradu umjesto trajekta Juraj Dalmatinac. Niti ujutro Stari Grad nema liniju!” – govori nam ljutiti čitatelj.


“Nodam
se da znote ca je škovacera”

Sudeći prema javnim komentarima, otočani su bjesni. Prenijet ćemo samo neke od komentara.

“Svakako da je u prekidu kad za Stari Grad plovi škovacera, nodam se da znote ca je škovacera”.“A moja Hrvatska 21 stoljeće. Elon Musk leti na Mars, a vi ne možete do Splita ispod 2 ure. Bijedna država”.

“Mislim stvarno da je ovo sramota 21 st. da se mi do Splita vozimo 2 sata a u više navrata i duže, a reklamiramo se kao top turistička destinacija. Krajnje je vrijeme da se naši gradonačelnici izbore za boljitak otočkog naroda jer ova vožnja od 2 sata nema više smisla. Oni mogu brže (dokazalo se u više navrata), a ne žele jer mi svi šutimo i ne poduzimamo ništa”.Šta se ne može nabavit trajekt da ide po svim vremenskim uvjetima, nije rješenje prekinut linije…nismo u 10. st…”.

Propja vos ne kapin. Vi bi prodovalimediteran kakav je nekad bio” i vozili se spejs šatlon do Splita…”.

Moja reakcija na članak je...
Vau
14
Haha
16
Hagić
1
Hmmm
2
Plač
1
Grrr
24
Molim?
3

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime