Osuđen mladić koji je u Stobreču napao suca Brunu Marića

Tužiteljstvo je tražilo zatvor od 8 mjeseci

22-godišnjak iz Splita, osuđen je zbog napada na suca Bruna Marića u stobrečkom restoranu Epetium. Tužilaštvo je tražilo osam mjeseci zatvora, sutkinja Ivana Bilušić osudila je mladića upravo na tu kaznu, a onda mu je zatvor zamijenila radom za opće dobro. Uračunata su i dva mjeseca koja je mladić proveo u istražnom zatvoru. Na objavi presude mladić se nije pojavio, piše Index.


Udario Marića mlaznicom vatrogasnog šmrka u glavu

11. listopada 2016. godine oko 15.35 sati, mladić je zajedno s najmanje četiri nepoznate osobe, maskiran kapuljačom, upao u restoran i udario Marića po glavi mlaznicom vatrogasnog šmrka. Još jednom je zamahnuo prema njegovoj glavi, a kada je Marić pao na pod, nogama ga je nastavio udarati po glavi i tijelu. Drugi su ga udarali šipkama, palicama, rukama i nogama, uslijed čega je Marić zadobio laku tjelesnu povredu u vidu četiri krvna podljeva glave.

Međutim, osuđen je za tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju. Sutkinja Bilušić poklonila je vjeru oštećenom sucu Mariću, ostali svjedoci koji su naveli da je bila riječ o naguravanju nisu joj bili uvjerljivi, piše Index.

Mlad i kazneno neosuđivan

Mladiću je dosudila rad za opće dobro jer je mlad i dosad kazneno neosuđivan. Osuđivan je za prekršaje poput unošenja pirotehnike na stadion. Preporuka Ureda za probaciju bila je izvaninstitucionalna kaznena sankcija, i to zbog toga što smatraju da je niska vjerojatnost da će okrivljeni ponoviti kazneno djelo, a cijenilo je i stabilno obiteljsko okruženje okrivljenika.

Morat će platiti devet tisuća kuna sudskih troškova. Sutkinja Bilušić ukinula je mjere opreza koje su dosad egzistirale kao zamjena za istražni zatvor. Osuđeni se tako više neće morati jednom tjedno javljati policiji, a sada se može i približiti sucu Mariću, piše Index.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0