Osnovana Sekcija Zajednice kulturnog turizma ŽK Split: Najavljena dva značajna međunarodna događaja

Na sjednici su najavljena dva značajna međunarodna događanja koja će se ove jeseni održati u Splitu

5. lipnja održana je u HGK – Županijskoj komori Split plenarna sjednica Sekcije Zajednice kulturnog turizma. Za predsjednicu novoosnovane Sekcije ŽK Split izabrana je Tanja Tokić Vukušić, Redono d.o.o., a za zamjenice predsjednice: Marijana Joka-Restović, Authentica d.o.o., Dubravka Birimiša, Pira turistička agencija, Branka Ćubelić, Dreamtime d.o.o. te Dina Jakšić Pavasović, Jakšić galerija d.o.o. Poslovna tajnica Sekcije je Ana Brzić iz Odsjeka za turizam ŽK Split.


Sjednici su prisustvovali mahom predstavnici institucija, galerija i putničkih agencija zainteresirani za unapređenje i razvoj kulturnog turizma Splitsko-dalmatinske županije. Istima je predstavljen rad nacionalne Zajednice kulturnog turizma HGK, prema kojoj će djelovati Sekcija na županijskoj razini.

U raspravi je istaknuta potreba umrežavanja različitih sektora, privatnog te kulturnih institucija i udruženja, a s ciljem osmišljavanja događanja, edukacija te turističkih proizvoda i usluga koji će promovirati kulturnu baštinu Splitsko-dalmatinske županije ali je istovremeno i zaštiti i čuvati od pretjerane komercijalizacije.

Na sjednici su najavljena dva značajna međunarodna događanja koja će se ove jeseni održati u Splitu: Forum jadransko-jonskih gospodarskih komora, gradova i sveučilišta, 16.-18. listopada, čiji će se okrugli stol održivog turizma baviti upravo kulturnim i kreativnim turizmom, te Međunarodna konferencija turizma posebnih interesa Split B2B, 17.-20. listopada, na temu povijesti, kulture i arheologije te turizma mladih.

Prisutni su pozdravili inicijativu osnivanja Sekcije uz zaključak kako je potrebna suradnja svih interesnih struktura u ovom specifičnom segmentu turizma s ciljem podizanja kvalitete njegove ponude.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0
Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime