Europsko prvenstvo u rukometu će biti i u Splitu. Mi ćemo ga ovdje otvoriti. Grad će platiti najam Spaladium arene onoliko koliko mi smatramo da treba, a druga strana neće biti zakinuta – poručio je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, piše Večernji list.

Naime, kako smo jučer objavili Grad Split je dobio rok od 4 dana za potpisivanje ugovora o korištenju Spaladium arene. Tu informaciju priopćio je vijećnik MOST-a Ante Bradarić Šljujo, koji je obrazložio gdje je problem u potpisivanju ovog ugovora. Naime, Grad Split bi trebao pokriti dio troškova od 1.040.000,00 kuna, u iznosu od 900 tisuća kuna dok bi tvrtka  APN Sportski grad u stečaju trebala pokriti ostatak troškova.

Iako je za otvaranje, utakmicu Hrvatske sa Srbijom, koja se treba održati u Spaladium areni, već prodano 10.000 ulaznica, a Europskoj rukometnoj federaciji popis gradova domaćina i potpisane ugovore trebaju biti dostavljeni do ponedjeljka Grad Split još nema potvrdu o domaćinstvu.

– Neke tendenciozne vijesti i natpisi su samo u službi pritiskanja mene i zauzimanja boljih pozicija u pregovorima od strane nekih drugih igrača. Pitanje je novca, a ja sam tvrd pregovarač i ne pristajem na cijene koje Grad ne treba platiti iz svog proračuna – rekao je Opara.
Spaladium arena nikad nije dovršena, njom upravlja tvrtka APN Sportski grad u stečaju, a u dvorani se povremeno održavaju koncerti, sajmovi i sportske manifestacije, piše Večernji list.
Međutim, APN Sportski grad navodno od Grada Splita traži milijun i 40 tisuća kuna kako bi pokrili troškove dovođenja u red dvorane čija je gradnja počela 2009. godine, za Svjetsko rukometno prvenstvo, a Grad je navodno spreman izdvojiti 900.000 kuna. Opara to nije htio potvrditi, a na pitanje koliko oni traže a koliko je Grad Split spreman platiti rekao je kako neće licitirati, piše Večernji list.

– Naći ćemo rješenje da svi budemo zadovoljni. Nikakvog govora o upitnosti održavanja Europskog prvenstva u Splitu nema – poručio je Opara.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0