TAKSISTI BIJESNI Ilegalci pljačkaju turiste, a za sve se okrivljuje nas

Turisti masno platili taksi prijevoz iz zračne luke Resnik do Splita. Taksisti tvrde da je riječ o ilegalcu

Privatni iznajmljivač, čitatelj Dalmacija Danas, je poslao fotografiju računa koji je njegovim gostima uručio taksi obrtnik sa splitskog područja.


– Turistima koji su mi dolazili iz zračne luke Resnik u apartman na Mertojaku, taksist je po završetku vožnje na računu ručno ispisao cijenu od 420 kuna. Nije ih ni dovezao do apartmana, nego malo dalje. Kad je vidio nas da dolazimo po turiste, cijenu od 420 kuna je išarao i napisao novu, od 380 kuna. Naši raniji gosti su za vožnju na istoj relaciji dosad plaćali oko 280 kuna. – rekao je uzrujani čitatelj.

Kontaktirali smo nekoliko taksi prijevoznika sa splitskog područja kako bi se raspitali jesu li ove cijene uobičajene i većina nam je dala isti odgovor. Naime, zbog prisutnosti Uber vozača na našem području, taksistima je drastično pala zarada, pa pojedinci posežu za očajničkim metodama, naplaćujući vožnje više nego bi trebali. Velika većina taksi vozača ne slaže se s ovakvim načinom rada i smatraju da samo baca loše svjetlo na sve taksiste, od kojih većina svoj posao obavlja pošteno i prema zakonu.

Ali, ovdje se možda ipak radi o nečem drugom.

Predsjednik Sekcije auto-taksi prijevoznika pri Udruženju obrtnika Split, Tonči Luketin, smatra da se u ovom slučaju radi o osobi koja nije legalni taksist grada Solina.

– Na području grada Solina ima 17 taksi dozvola i ovaj sigurno nije među njima. Ja sam im izdavao rješenja i raspored stajališta, tako da sam siguran da ovaj taksi prijevoznik ne postoji. – rekao je Luketin i dodao:


– Svi taksisti su od 1.srpnja obveznici fiskalizacije. Svi u taksiju moraju imati pisač za račune na kojima je ispisano i vrijeme vožnje i cijena i relacije, te svi ostali podaci kao na bilo kojem drugom fiskalnom računu. – upozorio je Luketin.

Svi građani i njihove gosti, koji koriste usluge taksi prijevoza, trebaju biti upoznati s tim da cijene vožnje mogu varirati ovisno o relaciji, dobu dana i godine, te količini prtljage, te je nužno da saznaju cijene unaprijed i traže račun za obavljenu uslugu. Ukoliko računa nema, niste dužni ni platiti vožnju.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0