Nova runda snijega u Dalmaciji, već su se zabijelili neki otoci

Od jutra snijeg pada na svim otocima i uzduž velikog dijela obale

Dolaskom nove sredozemne ciklone noćas je počeo novi porast temperature zraka, ali je sa zorom uslijedilo naoblačenje koje je rezultiralo dolaskom novih oborina. Od jutra snijeg pada na svim otocima i uzduž velikog dijela obale, a iza osam sati počeo je padati u Dalmatinskoj zagori.


Prema posljednjim informacija zabijelili su se Hvar, Brač i Vis iznad 200 metara nadmorske visine, a snijeg pada sve do mora. Snijeg je iza 8 sati također počeo padati na širem splitskom području od Trogira do Omiša i za sada se ne zadržava nigdje na podlozi. Nakon noći s temperaturama ispod nule jutro je donijelo početak porasta temperature tako da su temperature na obalnom području uglavnom oko 1 Celzijev stupanj, a Zagora je i dalje pod minusima.

U nastavku dana očekujemo daljnje padanje snijega u dijelu Dalmacije, ali će se zbog jačanja juga temperatura konstantno lagano dizati, što će rezultirati prelaskom snijega u kišu. Međutim, prije kiše ponegdje je moguće stvaranje snježnog pokrivača.

U Dalmatinskoj zagori je krajem dana moguća još opasna pojava kiše koja se smrzava u dodiru s tlom.Svoje fotografije i videozapise možete nam slati na info@dalmacijadanas.hr.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0