Neverijeme s tučom zahvatilo dijelove Dalmacije, u Splitu zbog olujnog juga i plime dijelovi obale pod morem

Sredozemna ciklona donosi vjetrovito vrijeme cijeloj Dalmaciji

Iza 16 sati grmljavinsko nevrijeme je zahvatilo prvo područje Maslenice, a onda se nastavilo kretati prema sjevernom području zadarskog zaleđa. Bilo je izraženijih grmljavinskih pljuskova, ali i prolazne tuče. Grmljavinska linija dugačka je oko 250 kilometara i proteže se od Koprivnice do Ravnih kotara.


Nevrijeme se nastavlja kretati prema istoku, a što se tiče Dalmacije, napreduje prema kninskom području.

Prema podacima mreže meteo postaja Pljusak.com, do 17 sati najviše kiše je palo u Maloj Paklenici, 19 litara po kvadratnom metru. Slijede Split (Spinut) s 13 litara i Zadar s 10. Ipak, glavnina oborine očekuje se kasno popodne i večeras, kada će preko većeg dijela Dalmacije prijeći frontalni sustav.

Dan obilježava jugo koje je najjače na splitskom području. Na DHMZ postaji Split Marjan jugo puše na udare do 108 km/h. U Dubrovniku su izmjereni udari do 97, Hvaru 96, zvjezdarnici Mosor 84, Lastovu 79 km/h.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/crometeo.hr/videos/1496809163775140/” bottom=”30″]

Bez obzira na oblačno vrijeme, subota je donijela natprosječnu toplinu pa su najviše dnevne temperature bile od 14°C ponegdje u Zagori do čak 21°C, koliko je u 12 sati izmjereno na postaji Makarska – Vrpolje.


U priloženoj fotogaleriji pogledajte popodnevne prizore valova olujnog juga na splitskoj Zenti.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0