Da je situacija alarmantna govori nam teška životna priča našeg 38-godišnjeg Splićanina koji sa suprugom od 2007. godine živi u podstanarstvu u Splitu. Imaju i dijete koje pohađa osnovnu školu. Inače vrstan kuhar, već nekoliko mjeseci traži posao. Mislio je da će, kao i svake godine, početi raditi tijekom proljeća, no ove godine posla nema “ni za lijek”.

Kada život krene putem kojim ne želimo pa uz par izoliranih negativnih događaja nastavi slagati niz, pa se na to nadoveže pandemija koronavirusom, čovjek se nađe na samom dnu provalije.

 – Pretačem iz šupljeg u prazno, ali ni HEP ni Vodovod to ne zanima, ne zanima ni vlasnika stana u kojem živimo, a onda mi je dijete reklo da je gladno i tu mi se sve srušilo.

Uz stanarinu 3.300 kn, a ovisni samo o ženinoj plaći, svaki mjesec našeg života izgleda kao kalkulacija što platiti, a što će morati čekati sljedeći mjesec – kaže nam Splićanin koji je do krize s koronom uspijevao podmirivati sve financijske obveze, ali to je sada postala nemoguća misija.

– Svi znamo da operateri ne žmire već idući mjesec stiže račun s opomenom i kamatama.

Internet nije luksuz, nužan nam je kako bi dijete moglo pratiti online nastavu i izvršavati svoje zadatke – nastavlja Splićanin.

Nadajući se sezoni, nadajući se poslu koji mu jedini može pomoći, svjestan svih otežavajućih okolnosti, naš sugovornik zvuči kao da je situacija bezizlazna.

Moli nas za pomoć, a medijska vidljivost njegovog slučaja jedini je način kako može doći do posla, bilo kakvog samo da donosi prihod.

Prije svega, traži da počne raditi što prije. Danas je kontaktirao zavod za zapošljavanje, dobio formular koji treba ispuniti i dostaviti županiji kako bi ostvario jednokratnu novčanu pomoć.

 – Ja ne tražim milostinju već pribijenu pomoć – pokošen okolnostima nastavlja D. (38) iz Splita, a najgore bi mu bilo da izgube krov nad glavom.

Ako tražite radnika, javite se

Dragi naši sugrađani, ako imate posao za ovog čovjeka o kojem između ostalog znamo da jako dobro kuha javite nam se na info@dalmacijadanas.hr, podaci su poznati redakciji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime