Nema sankcija za Mrsića i kritičare u stranci: “Rezultat na lokalnim izborima nije tragičan, ali je upozorenje”

Nakon sjednice Predsjedništva SDP-a koje je danas popodne zasjedalo u Zagrebu na Ibelrovu trgu, novinarima se obratio šef stranke Davor Bernardić s kojim je u društvu Siniše Hajdaš Dončića bio i Franko Vidović, predsjednik šibenskog SDP-a

– Drago mi je da je i naše Predsjedništvo ocijenilo da su kontraproduktivni bili istupi naših pojedinih članova koji su se između dva kruga lokalnih izbora išli baviti unutarstranačkim temama. Bez obzira što sam ja prijatelj s Mirandom Mrsićem, kojeg cijenim i poštujem, njegov istup bio je neprimjeren i nepromišljen, ali isto tako odlučili smo u stranci da nećemo ići na nikakve sankcije. Verbalni delikt nema smisla i mi u SDP-u nećemo to raditi. On pripada nekim prijašnjim vremenima – kazao je nakon sjednice član Predsjedništva SDP-a Franko Vidović, inače kandidat za šibensko-kninskog župana u drugom krugu lokalnih izbora.


On je naglasio kako se SDP u ovom trenutku želi koncentrirati na drugi krug izbora, nakon kojih sigurno slijedi analiza izbora, piše ŠibenikIN.

– I to ne samo ovih lokalnih izbora jer analizirat ćemo i što se dogodilo 2015. i 2016. godine. Ono što je vidljivo nakon prvog kruga lokalnih izbora jest činjenica da smo dobili 1 do 2 posto manje podrške birača i mada takav rezultat nije ekstra tragičan, moramo ga shvatiti kao upozorenje – smatra Vidović.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/sdphrvatske/videos/10155180285105519/” bottom=”30″]

SDP je, dodao je, spreman za vjerojatne prijevremene parlamentarne izbore.

– Vlada ne funkcionira sada već dulje od mjesec dana, a premijer se toliko bavi lokalnim izborima da više i ne figurira kao predsjednik Vlade, nego tek kao šef HDZ-a. Hrvatska vladu nema i na Andreju Plenkoviću je da ili izabere četiri nova ministra i pokaže ima li saborsku većinu, ili idemo na izbore. Druge opcije nema – kazao je.


 

Premijerovo putovanje na predizborni skup HDZ-a u Split vladinim zrakoplovom smatra neprimjerenim.– Da je to napravio bilo koji premijer SDP-a, ‘poderali’ bi ga građani i opozicija. Nije primjereno što je to napravio, da se netko tako razbacuje avionima i helikopterima, posebno kada se to događa u situaciji u kojoj se Hrvatska nalazi – zaključio je nakon sjednice Predsjedništva SDP-a Franko Vidović.

On je nakon sjednice bio i na konferenciji za novinare na kojoj je govorio samo predsjednik stranke Davor Bernardić, javlja ŠibenikIN.

Predsjedništvo SDP-a zasjedalo je u Zagrebu na Ibelrovu trgu, a nakon sjednice novinarima se obratio šef stranke Davor Bernardić.

– Predsjedništvo je dalo punu potporu našim kandidatima u drugom krugu, ali i osudilo istupe članova i članica koji su direktno naštetili kandidatima uoči drugog kruga. Njegujemo pluralizam, ali nikada da se šteti stranci – poručio je Bernardić.

– Radimo i pokrećemo jačanje stranke, posebno treba reći da Hrvatska već mjesec dana nema imenovane ministre, nema stabilnu vladu. U interesu je hrvatskih građana da idemo na izbore – dodao je šef SDP-a.

– Nitko u SDP-u ne smije štetiti stranci i kandidatima. Sve koje su izbačeni, prozivani zbog verbalnog delikta pozivamo da nam se vrate u SDP. Na mene se ljute oni koji su izgubili od mene prije šest mjeseci. Situacija je jasna. Zadnjih šest mjeseci sam radio na konsolidaciji. I ovaj rezultat lokalnih izbora, koji je u većim gradovima dobar, negdje obećavajući. Rezultat lokalnih izbora je rezultat mojih prethodnika. Analizu ćemo raditi nakon drugog kruga”, zaključio je Bernardić.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0