NEDAVNO SU DIVLJACI OŠTETILI CRKVU KOD OMIŠA Poslali smo upit policiji: “To traje već četiri godine, pokušavamo pronaći počinitelje”

Prije nekoliko dana objavili smo da su vandali uništili crkvu u Zakučcu. Policija nam je otkrila neke nove detalje događaja


Crkva Male Gospe u Zakučcu već nekoliko godina meta je vandala. U više navrata divljaci oštećuju crkvu, pokušavaju provaliti te razbijaju prozore i uništavaju vrata.


Portalu Dalmacija Danas se prije nekoliko dana požalio don Emanuel Petrov, župnik župe Svetog Petra Apostola Priko (Omiš), a kojoj pripada i crkvica Male Gospe u Zakučcu.

“U crkvi se nema što ukrasti. Divljaci su uporni”

– Ovaj put nisu uspjeli ući u crkvu, ali su ponovno oštetili vrata i prozore na hramu. Divljaci su napravili štetu, razbili su prozor. Ovo mi je nevjerojatno… U crkvi (ako je to motiv) se nema što ukrasti, ali oni su stalno uporni. Već po tko zna koji put se ovo događa – žali nam se don Emanuel.

Kazao nam je da svaki put slučaj prijavi policiji, ali unatoč tome – vandalizam se ponavlja.

VANDALIZAM KOD OMIŠA Divljaci uporno razbijaju i oštećuju crkvu. Svećenik ih prijavio policiji“Prijavio sam sve policiji”

– Nekoliko puta sam zvao policiju. Oni evidentiraju štetu, naprave zapisnik i to je sve. Jednostavno, ni oni tu ništa više ne mogu. Vandali nastavljaju provaljivati i samo je pitanje trenutka kada će opet – kazuje zabrinuti svećenik za Dalmaciju Danas.

Kontaktirali smo djelatnike policije. Oni su nam rekli da je ova priča stara već četiri godine.– Od 2017. godine do danas zabilježene su dvije teške krađe i četiri teške krađe u pokušaju u crkvu Male Gospe u mjestu Zakučac – kazuju nam iz PU splitsko-dalmatinske.

Jedan vandal uhvaćen, što je s ostalima?

Naime, u jednom slučaju, 2017. godine dovršeno je kriminalističko istraživanje nad tada 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje jednog kaznenog djela teške krađe u pokušaju u spomenutoj crkvi te je protiv istog podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Od PU splitsko-dalmatinske doznajemo da se zadnji zabilježeni slučaj dogodio između 7. i 9. veljače 2021. godine kada je za sada nepoznati počinitelj pokušao provaliti u crkvu.

– Na okolnosti ovog i svih prethodnih događaja se provode mjere i radnje u cilju pronalaska i procesuiranja počinitelja – zaključuju iz policije.

Budući da nas svećenik uvjerava da se u spomenutoj crkvi nema što vrijedno ukrasti, u ‘zraku visi’ motiv ovih nedjela. U svakom slučaju, svećenik, ali i ostali mještani i vjernici Zakučca očito moraju strepiti da njihov sakralni objekt ne bude ponovna meta divljaka.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
16
Grrr
4
Molim?
9

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime