MOST KROZ AKTIVNOSTI S GRAĐANIMA PORUČIO “Slatine su bitne!”

Most nezavisnih lista Split jučer je u Slatinama proveo akciju uređenja okoliša

S ciljem uređenja okoliša i poticanja odgovornosti prema kotaru u kojem žive, Most nezavisnih lista Split jučer je na Poratu u Slatinama proveo akciju uređenja okoliša. Akciji uređenja odazvali su se kandidati s liste za mjesni odbor Slatine i gradski vijećnik Ante Bradarić-Šljujo.


– Slatine su predivno ribarsko I turističko mjesto, ali problem koji muči većinu nas, posebno u ljetnim mjesecima je parking – ističe Ivana Balić, nositeljica liste te navodi da je to problem koji se u suradnji s Gradom mora I može riješiti.

– Osim parkinga, smeće je velik problem koji muči naše Slatine. Hrpe budu toliko velike, da se smeće skoro prelijeva na cestu. Smatram da je to ogromna sramota za mjesto u kojem je već počela sezona. Kako mislimo razvijati svoje mjesto i turizam, ako se gomilamo hrpama smeća? – pita se Ivana.

Most nezavisnih lista smatra da problemi u Slatinama nisu nerješivi, već jednostavno nedostaje političke volje koju mogu donijeti Mostove mlade snage. Kao primjer možemo istaknuti da smo odmah nakon uočenog glomaznog otpada na ulazu u Slatine zatražili od nadležnih službi da iste uklone.

– Ne želimo dopustiti da loše stvari koje se uz malo truda mogu riješiti zasjene sve ono što je lijepo , jedna od najljepše sagrađenih kamenih kuća u mjestu je naša škola, koja je započela s radom davne 1913. Školi je dodijeljena povelja Međunarodne eko-škole te Zelena zastava. Također, imamo mi I našu “oazu mira” – Svetište Gospe od Prizidnica koje je izgrađena 1546. godine u čast Bezgrešnog začeća. – s oduševljenjem priča Marina Balić.

Slatine imaju plažu koja se prostire skoro do kraja otoka, ali navode da je nažalost dosta uništena nakupljanjem smeća a kao uzrok navode manjak koševa za smeće.-Ono što želim izdvojiti iz našeg programa svakako je izgradnja OPG tržnice kako bi građani Slatina ali i turisti mogli kupiti različite proizvode bez odlaska na trogirsku tržnicu. Veselim se događanjima i aktivnostima koje planiramo organizirati u prostorijama mjesnog odbora. Slatine su zimi dosta otužne i smatram da se to može promijeniti. Jučerašnjim malim primjerom željeli smo pokazati da se stvari mogu promijeniti, te smatramo da nije dovoljno niti prihvatljivo samo deklarativno se zalagati za nešto, već da se treba pokrenuti i raditi, zato vas pozivamo da udruženim snagama POKRENEMO SLATINE, izađete na izbore I zaokružite listu broj 4. – ističe Mira Kovačević.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime