Mirror izdvojio 7 naj hrvatskih plaža koje Britancima sugeriraju za ljetovanje

"Savršeno hrvatsko priobalje dokazani je hit za odmor, od kopnenih obala ispunjenih slikovitim plažama i uvalama do idiličnih otoka koji su udaljeni tek kratkom vožnjom brodom."

Britanski dnevnik Mirror u nabrijavanju pred ljetnu sezonu, napravio je odabir od 7 hrvatskih plaža na kojima poziva turiste iz svoje zemlje na godišnji odmor, prenosi Morski.hr.


– Savršeno hrvatsko priobalje dokazani je hit za odmor, od kopnenih obala ispunjenih slikovitim plažama i uvalama do idiličnih otoka koji su udaljeni tek kratkom vožnjom brodom. Nećete naći samo pješčane plaže u Hrvatskoj. Zapravo, većina obalne crte obično se sastoji od kamenja i šljunka, ali to nije zaustavilo posjetitelje da uživaju u veličanstvenom krajoliku – opisuje Mirror Hrvatsku.

Britanski list tvrdi kako gosti trebaju posjetiti ove plaže:

1. Zlatni Rat na Braču

Prekrasna plaža smještena na otoku Braču nalazi se odmah do gradića Bola što je čini idealnom lokacijom za one željne sunčanja i istraživanja.

Foto: Boris Kačan

2. Banje u Dubrovniku


Za dubrovačku plažu Britanci kažu kako nudi apsolutno sve, od kafića za mlade do prostora za piknik za obitelji s djecom.

Foto: Boris Kačan

3. Plaža Spjaža, SusakOna daje upravu onakvu pješčanu plažu o kakvoj sanjate, a lijepi okoliš i obala daju joj izgled slike s razglednice.

Foto: Morski.hr

4. Sveti Jakov u Dubrovniku

Iako je dobro poznata među turistima, plaža Sveti Jakov ipak je prilično manje posjećena nego Banje, što je čini idealnom za opuštanje i upijanje sunčevih zraka.

Foto: Screenshot

5. Zadarske Kolovare

Kolovare u Zadru opisane su kao savršeno mjesto za relaksaciju. Kao prednost navode činjenicu da je posjećuju većinom lokalni ljudi, zbog čega neće biti preplavljena turistima.

Foto: Screenshot

6. Pakleni otoci

Pakleni otoci izgledaju kao scena iz filma, a odišu gustim zelenilom i kristalno čistim plažama.

Foto: Boris Kačan

7. Plaža Punta Rata, Brela

Ovo je idealna destinacija za praznike i to zbog mješavine mirnih kutaka i lokacija za zabavu, da ne spominjemo kako zeleno drveće, impresivne stijene i obližnje planine čine pozadinu plaže naprosto epskom, pišu u Mirroru.

Foto: Boris Kačan
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0