Miro Bulj odgovorio na prozivke: “Bijedno je politizirati našu Zaštitnicu Gospu Sinjsku”

"Poštedite nas jeftinih politikantskih igrica u koje prizemno uvlačite i naše najveće Svetinje"

Predsjednik Kluba vijećnika MOSTA u Gradskom vijeću Grada Sinja, Miro Bulj, poslao je priopćenje za javnost kojim odgovara na priopćenje HDZ-a koje je dana upućeno njemu i vijećnicima iz Mosta. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


– GO HDZ-a danas je objavio priopćenje u kojem mene i moje kolege gradske vijećnike Mosta nezavisnih lista pita – Je li još uvijek Gospa Sinjska zaštitnica Grada Sinja?
Pitanje je toliko apsurdno da me ne čudi što ga autor nije potpisao, pa nisam siguran odgovaram li legalno izabranom predsjedniku sinjskog HDZ-a ili predsjedniku iz sjene – novokomponiranom zaštitniku kršćanskih načela, režiseru i glavnom glumcu jučerašnjeg prozirnog igrokaza u gradskoj vijećnici.

Svejedno, moj odgovor nepotpisanom junaku glasi:

Bijedno je politizirati našu Zaštitnicu Gospu Sinjsku. Posebno kada to radite vi koji ste šutke gledali kako na dan Velike Gospe 2012. godine u procesiji ulicama Grada Sinja nema Alkarskog barjaka sa likom naše Zaštitnice – i to zahvaljujući Upravi VAD-a u kojoj su u debeloj većini vaši stranački sudrugovi. I dok vi tada niste primjećivali kako je netko Sinjanima ukrao Gospu, ja sam istoga dana zbog toga podnio ostavku na članstvo u Upravi VAD-a.

Šutjeli ste i 2009. godine kod pokušaja izbacivanja Čudotvorne Gospe Sinjske iz Statuta Grada Sinja. Te sam godine prvi puta izabran u Gradsko vijeće i osobno tijekom sjednice na zid u vijećnici postavio sliku sa našom Zaštitnicom – Gospom Sinjskom. Sramite li se što tijekom prethodnih, gotovo 20 godine vaše vladavine te slike nije bilo u gradskoj vijećnici?
Sjećate li se kako ste u vrijeme pljačke Sinja i Cetinskog kraja pljeskali Sanaderu i drugim velikim vođama odobravajući im lociranje, uhićivanje, transferiranje i procesuiranje najistaknutijih branitelja iz Domovinskog rata? U isto vrijeme meni je zbog otpora tom dodvorništvu zabranjeno sudjelovanje u Alki.

Narod od mene i mojih kolega vijećnika iz kluba Mosta NL očekuje borbu za rješavanje nagomilanih problema i stvaranja boljih uvjeta življenja za sve sugrađane.
Zato nas poštedite jeftinih politikantskih igrica u koje prizemno uvlačite i naše najveće Svetinje.


Predsjednik Kluba vijećnika MOSTA u Gradskom vijeću Grada Sinja
Miro BuljMoja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0