MIMOHOD SJEĆANJA 27. KOLOVOZA “Neka svijetli nebo hrvatsko za hrabro srce kornatsko”

27. kolovoza diljem cijele Hrvatske organizirat će se puštanje lampiona u isto vrijeme.

DVD Vodice u čast stradalim vatrogascima i ove godine organizira Mimohod sjećanja koji će se održati u nedjelju 27. kolovoza u Vodicama kada će biti i finale velikog humanitarnog projekta Srce Kornatsko pa će se u cijeloj Hrvatskoj puštati lampioni u spomen na stradale heroje, a sav prihod od prodaje namijenjen je Udruzi Krijesnica.


Svake godine dosad kolege vatrogasci su na vodičkom guvnu podizali po jednu kamenu skulpturu u čast stradalim herojima, a ove godine na desetu godišnjicu tragedije na tom mjestu postavit će srca na kojima će svi moći ostaviti nešto u spomen na stradale vatrogasce, javlja Šibenik in.

–  Ovaj put na desetu obljetnicu odlučili smo da će svi koji žele moći sudjelovati u stvaranju skulpture u čast našim herojima. Naime, postavit ćemo srca na kojima će svi moći staviti nešto u spomen na naše vatrogasce. Sliku, pismo, predmet, oznake društava, postrojbi, udruga, sve ono što vas povezuje s njima i čime bi im odali počast na ovu veliku obljetnicu. Napominjemo da je ovo zadnji Mimohod sjećanja – poručuju vodički vatrogasci.

Povodom 10. obljetnice Kornatske tragedije DVD Vodice, MNK Heroji 2007 i Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije organizirali su humanitarni projekt Srce kornatsko kojim od ožujka prikupljaju sredstva za Udrugu krijesnica pa će 27. kolovoza diljem cijele Hrvatske organizirati puštanje lampiona u isto vrijeme.

–   Ulazimo u mjesec obilježavanja Kornatske tragedije, mjesec sjećanja na naše heroje. Kroz projekt Srce Kornatsko vatrogasci ponovno pokazuju veliko srce, najveće, i donacijama pomažu djeci oboljeloj od malignih bolesti. Podržite ovaj projekt, podijelite i postavite naslovnu sliku, tagirajte prijatelje,vatrogasna društva, postrojbe, udruge, klubove… Pokažimo ponovno zajedništvo koje odlikuje nas vatrogasce u dobrim i lošim trenucima. Odajmo počast kornatskim herojima i pomognimo našim najmlađima koji nas sad trebaju NEKA SVIJETLI NEBO HRVATSKO ZA HRABRO SRCE KORNATSKO!!!– poručuju vodički vatrogasci i organizatori akcije Srce Kornatsko.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/srcekornatsko/photos/a.1725421314437254.1073741828.1719008711745181/1807761982869853/?type=3&theater” bottom=”30″]


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0