Makarsko ljetno kino ugostit će 13. izdanje Festivala klapa uz mandoline i gitare

Dugogodišnja tradicija i izvrsne reakcije kako publike tako i izvođača, iz godine u godinu makarskom klapskom festivalu polako podižu rejting

Pozornica Ljetnog kina u petak će biti domaćin 13. izdanju Festivala klapa uz mandoline i gitare, koji će ugostiti 12 odabranih imena hrvatske klapske scene.


S početkom u 20:30 sati, pred makarskom publikom zapjevat će, ovim redom, klape Kamen, Histri, Trogirski kanti, Marineta, Sol, Hrvace, Subrenum, Čiovo, Kaše, Kumpanji, Tramuntana i Bonaca, dok će u zabavnom dijelu nastupiti naša klapa Srdela, koja ove godine puni čak 50 godina djelovanja.

Dugogodišnja tradicija i izvrsne reakcije kako publike tako i izvođača, iz godine u godinu makarskom klapskom festivalu polako podižu rejting, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Županije splitsko- dalmatinske, te u organizaciji Grada i Turističke zajednice grada Makarska, Festival klapa uz mandoline i gitare postao je jedna od najiščekivanijih klapskih manifestacija u Dalmaciji.

S obzirom na interes publike, valja naglasiti kako su još od jučer ulaznice dostupne u pretprodaji, te se mogu nabaviti u poslovnicama Turist Biroa te Marivatursa po cijeni od 40 kuna te naravno, na blagajni kina na dan održavanja festivala, u petak 25. kolovoza.

Poznato je, također, kako makarski festival svake godine tradicionalno organizira i uvodni koncert, na kojem nastupaju pobjednici prethodnog izdanja, a tako će biti i ovaj put – nakon što su osvojili svih stotinu bodova Stručnog ocjenjivačkog suda, a time i odnijeli uvjerljivu pobjedu na 12. izdanju festivala, klapa Tramuntana iz Kraljevice u Makarskoj će nastupiti večer uoči festivala, u četvrtak 24. kolovoza, tijekom programa Noći Kalalarge.

 


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0