Ludo vrijeme u Dalmaciji: Na jugu kratki rukavi, na sjeveru Dalmacije minusi, iznad Splita – pijavica!

Ponedjeljak je donio vrlo nestabilnu atmosferu nad Dalmacijom

Danas je predzadnji dan zime, a upravo se nad Dalmacijom sukobljavaju zračne mase izrazito različitih svojstava. Dok su u južni dijelovima Dalmacije temperature zraka u najtoplijem dijelu dana, uz obilje sunca, dosezale 18 Celzijevih stupnjeva, popodnevno zahlađenje najviše se osjetilo u sjevernoj Dalmaciji, osobito na širem kninskom području.


U Kninu je prvo padala tuča na +3°C, a onda je dodatno zahladilo je u 19 sati temperatura pala na samo 1 stupanj iznad nule. Još hladnije je bilo u susjednom Golubiću s -1°C.

Zahladilo je i u Zagori srednje Dalmacije. Primjerice, u Cetinskoj krajini danju je bilo 12 do toplih 16°C, a u ranu večer samo 3 do 5°C.

Temperature u Dalmaciji danas u 16 sati (Pljusak.com)

Vrlo nestabilna atmosfera mjestimice je donijela prolazne pljuskove s grmljavinom, pa i tuču. U popodnevnim satima obilna tuča zabijelila je zračnu luku Čilipi kod Dubrovnika.

Nešto 11 sati nad južnim obalama Splita pojavila se pijavica u pokušaju (funnel cloud). Kako se nije razvila do kraja, nije uzrokovala bilo kakve probleme.


Još sutra očekuje nas vrijeme po jugu, a od srijede stiže prva marčana bura i novi pad temperature zraka u cijeloj Dalmaciji.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0