Lovci koristili reflektore za vrijeme lova, prijeti im tri godine zatvora

Prema Zakonu o lovstvu uporaba reflektora je strogo zabranjena jer se na taj način divljač zasljepljuje

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanja nad 60-godišnjakom i 62-godišnjakom iz Zadra.


Policija je izvijestila da se 60-godišnjaka sumnjiči da je 6. siječnja u večernjim satima u mjestu Baste u Općini Udbina lovio uz pomoć nedozvoljenog sredstva – reflektora, s ciljem nezakonitog odstrela divljači, u čemu mu je pomagao 62-godišnjak.

Protiv dvojca iz Zadra nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava zbog osnovanje sumnje u počinjenje, odnosno pomaganje počinjenu kaznenog djela protuzakonitog lova i ribolova.

Prema Zakonu o lovstvu uporaba reflektora je strogo zabranjena jer se na taj način divljač zasljepljuje zbog čega se na mjestu paralizira pa postaje prelaka meta za odstrel. Zakon ove metode lova zabranjuje u cilju smanjenja krivolova kojim bi se u svakom lovištu mogla učiniti velika šteta.

Osim korištanje refletora, zakon zabranjuje stupice, klopke, mreže, omamljujuća sredstva, otrove, eksplozive, žive ili umjetne mamce, zrcala ili druga svjetleća sredstva i razne uređaji za reprodukciju zvuka i glasanja divljih životinja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0