KRALJ I DALJE ŽIVI Ban, Belan, Gibo i ostali održali veličanstveni koncert u čast Dina Dvornika

Sinoćnji hommage koji je potrajao dulje od tri i pol sata. Koncertom "Splitske dice" na Starom placu završeno je prvo izdanje trodnevnog AJ CHA festivala, u čast Dina Dvornika

Finalna večer prvog po redu “AJ CHA” festivala održana je u nedjelju navečer na Starom placu. Ni bura ni cijena ulaznice od 130 kuna nije spriječila brojne posjetitelje da uživaju u večeri posvećenoj Dinu Dvorniku. Neprežaljeni kralj funka, da je živ, napunio bi jučer 53 godine.


Voditeljski par činili su uigrani Marijana Batinić i Mario Petreković.

Na prvom izdanju festivala u čast Dinu Dvorniku nastupili su brojni bendovi i glazbenici, na različitim splitskim pozornicama, kojeg je u tri dana trajanja podržalo više od pet tisuća posjetitelja. U petak i subotu nastupali su Songkillersi, James Brown tribute band, grupa Jinx, DemeNtronomes, Bocca Sofistifunk, E Jay Maminho i drugi, dok su sinoć, na rođendan kralja funka, za odličnu atmosferu zaslužni Tribute band Dino Dvornik s Nikolom Marjanovićem i Mariom Huljevom, Marjan Ban koji je nastupio s Diktatorima, Neno Belan u pratnji Fiumensa, briljantni saksofonist Mladen Baučić Baucho te Gibonni.

Na pozornicu na Starom placu prvi su u nedjelju uživo zasvirali Nikola Marjanović i Tribute band Dino Dvornik, a već su prvi taktovi “Slona” rasplesali ekipu. Redali su se Dinovi hitovi, a publika je najbolje reagirala na “Jače manijače”.

Gotovo su se sat vremena nizali hitovi „Misliš da sam blesav“, „Rep“, „Gibajmo se“, „Žigolo“… Odličnu izvedbu „Manijaka“ s tribute bendom je otpjevao Mario Huljev.

Nešto prije 22:30 Marijan Ban i njegovi Diktatori preuzeli su mikrofone. Uvodna “Ti nisi tu” dala je nagovijestiti da dobre atmosfere neće nedostajati. Sat vremena Ban je izvodio svoje najveće hitove od kojih je većina nastala dok se intenzivno družio s Dinom Dvornikom. Dina je spomenuo prije pjesme “Di si ti” za koju je rekao da bi potpuno drugačije zvučala da Dino nije dao svoje sugestije.


Voditelju su pola sata prije ponoći najavili Nenu Belana i Fiumanse. Belan je uvodno otpjevao “Pričaj mi o ljubavi” pa “Oceani ljubavi”.

– Uz njega sam naučio da je život lijep, naučio sam živjet, smijat se – rekao je Dinov prijatelj i veliki glazbenik Neno Belan, što bi mogli potvrditi i svi oni koji su ga poznavali ‘samo’ kroz njegovu glazbu. Upravo su ga sjajan ritam, zarazna energija i genijalna glazba koja zvuči svježe i suvremeno i 20 godina kasnije učinili nezamjenjivim na glazbenoj sceni, a devet godina nakon njegove smrti odličnim AJ CHA festivalom Splićani su ga se prisjetiliNostalgija je zavladala na pjesmi “Dugo toplo ljeto”, a publika je sjajno reagirala na “Zar više nema nas”, na kojemu je Massimov vokal “preuzeo” bubnjar benda. Redali su se hitovi, a na posljednjoj pjesmi Belanu se pridružio Gibonni te su zajedno otpjevali “Ella ee“.

– Znali smo da je on šampion, a i njegov način rada je bio revolucionaran. Dolazio je u studio s ritmom, svirao bi, i ako bi mi počeli na to plesat onda bi on znao da je to dobro, makar još ni sam nije zna šta je to ni koja će to pisma na kraju ispasti – rekao je Gibonni pred izlazak na veliku pozornicu AJ CHA festivala.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/348209365600339/” bottom=”30″]

Nakon toga na pozornicu su se ponovni popeli Nikola Marjanović i Tribute band Dino Dvornik.

Koncert je iza 1 sat završen zajedničkom izvedbom megahitova “Ti si mi u mislim” i “Ništa kontra Splita”.

Zanimljivo, na koncertu nije viđen brat pokojnog Dina Dvornika, Dean Dvornik. Rođendanskom koncertu od ranog jutra zato su se veselile Danijela i Ella

– Nadam se da se vidimo i dogodine! Ove godine smo se fokusirali na Split no želja nam je i da AJ CHA festival postane tradicionalni splitski festival, a s vremenom i internacionalan, voljela bih da sljedećih godina budemo u mogućnosti dovesti i neke stane zvijezde koje su bliske Dinovoj glazbi i energiji – izjavila je Danijela Dvornik koja je u suradnji s tvrtkom Apostrof komunikacije zaslužna što je Split proteklog vikenda plesao u ritmu funka.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dvornik67/posts/1101545189975929″ bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/elladvornik/photos/a.10151203174946932.449221.46985551931/10154762816091932/?type=3&theater” bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0