Konstituirano splitsko Gradskog vijeće: Jure Šundov predsjednik, Škorić i Puljak potpredsjednici

Nakon neuspjelog prvog pokušaja, danas je konstituirano splitsko Gradsko vijeće

Danas s početkom u 9 sati u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave održla se konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Splita.


Tijek konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća pratili smo na našem portalu od 9 sati.

09,54 – Izabrana su dva potpredsjednika. Jedno mjesto je predviđeno iz redova vladajuće opcije. Predložen je Petar Škorić (HDZ). Sa 19 glasova za i 7 protiv, te 8 suzdržanih Petar Škorić je izabran za prvog potpredsjednika Gradskog vijeća.

Marijana Puljak (Pametno) je izabrana za drugu potpredsjednicu Gradskog vijeća sa 34 glasa za i jednim szdržanim.

09,55 – Konstituirajuća sjednica je završena, prva radna bit će sazvana u najkraćem mogućemom roku na temu gradskog proračna.

09,46Jure Šundov je sa 18 glasova za, 14 protiv i 1 suzdržanim (Goran Kovačević) izabran za predsjednika Gradskog vijeća. Tonči Blažević (HSLS) izašao je iz vijećnice prije glasovanja.


– Diskusije s moje strane će biti pristojne, uljuđene, bez vrijeđanja na osobnim razinama. Tako ćemo zajedno, doprinijeti radu ovog predstavničkog tijela i boljitku Grada Splita u cijelini. Imamo iskustvo kao zamjenik gradonačelnika i nastojat ću ta iskustva prenijeti svima vama. Želim se zahvaliti predsjedniku HGS-a što me odabrao da bi vodio ovo predstavničko tijelo, a zahvaljujem se i svim koalicijskim partnerima koji su glasovali za moj izbor Gradskog vijeća. Nadam se da se nećete pokajati zbog toga i da ću opravdati povjerenje – kazao je uvodno Jure Šundov.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/334714963616446/” bottom=”30″]09,35 – Mandatna komisija pročitala je imena novih gradskih vijećnika. Sve vijećnike pogledajte u priloženoj fotogaleriji

09,10 – Jednoglasno je izabrana mandatna komisija

9,00 – Sjednicu je otvorio Veljan Radojković. Prisutno je svih 35 izabranih vijećnika.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0