U Konjskom kod Klisa 18. rujne prošle godine godile se tragedija. Tada je došlo do prometne nesreće na dugom ravnom dijelu prometnice D56 (cesta od Klisa prema Muću, odnosno Drnišu) kada je vozač u Volkswagen Golfu udario u – bika! Životinja je pala na prednji dio automobila, koji se od siline udarca zanio na cesti i završio u kamenjaru pokraj prometnice, okrenuvši se na krov. Liječničke ekipa nije mogla pomoći nesretnom čovjeku, preminuo je na mjestu.

O ovom se slučaju s novim detaljim oglasilo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu koje je nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1976.) zbog počinjenja kaznenog djela ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom iz članka 224. stavak 2. u svezi stavka 3. i 7. Kaznenog zakona.

“Okrivljeniku se stavlja na teret da je u jutarnjim satima 18. rujna 2018. na području Županije splitsko-dalmatinske postupio protivno odredbi članka 119. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama na način da je ostavio svoje stado goveda bez nadzora u slobodnoj ispaši i nije poduzeo sve mjere da stado ne izađe na cestu bez nadzora.

Oko 19,20 sati jedan je od bikova iz stada izašao bez nadzora na državnu cestu D-56 (dionica 5, kod oznake 10 km+965 metara) u mjestu Konjsko prepriječivši put vozilu marke VW Golf kojim je istočnom prometnom trakom iz smjera juga u smjeru sjevera upravljao oštećenik (1947.). U tom trenutku došlo je do sudara prednjeg dijela vozila i životinje uslijed čega je oštećenik izgubio nadzor nad vozilom i sletio na zemljano-makadamsko-kamenitu površinu nakon čega se vozilo prevrnulo na krov.

Vozač osobnog automobila zadobio je teške i po život opasne ozljede od kojih je zbog razdora aorte unutar srčane vreće preminuo na mjestu nesreće” – stoji u priopćenju DORH-a.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime