Kiparska radionica za djecu s posebnim potrebama u Imotskom

Kiparska radionica organizira se kako bi se djecu senzibiliziralo za umjetnost i kulturu, ali i kao posebno ranjivu društvenu skupinu i socijaliziralo

U sklopu “Prvog kiparskog simpozija u Imotskoj krajini” u petak 27. 09., u 15 h u Gradskoj knjižnici “Don Mihovil Pavlinović” organizirati će se kiparska radionica za djecu s posebnim potrebama. Djecu će kiparskim vještinama poučavati akademski kipar Ivan Kujundžić, inače autor cijelog projekta. U stručnom dijelu djecu će voditi Ivana Kujundžić dipl. logopedinja.


Posebna gošća Simpozija je doc.dr.sc Radenka Kuzmanić Šamija, subspecijalista dječje neurologije. Svi zainteresirani roditelji, odgajatelji i nastavnici, te svi koji s djecom rade, su pozvani i dobro su došli, jer će imati jedinstvenu priliku logopedinji i neuropedijatrici postaviti pitanja o temama teškoća s djecom.

Kiparska radionica organizira se kako bi se djecu senzibiliziralo za umjetnost i kulturu, ali i kao posebno ranjivu društvenu skupinu i socijaliziralo. Naime, upravo rad s prstima i taktilnost za djecu s posebnim potrebama, ističe docentica Kuzmanić-Šamija od izuzetne je važnosti za njihov razvoj. Organizator se, stoga i odlučio na takvu radionicu.

Pored djece s posebnim potrebama na radionici će moći sudjelovati i djeca posebno zainteresirana za slikarsku i kiparsku umjetnost. U projekt je uključen i mladi budući akademski kipar Lucijan Kujundžić, koji u sklopu Simpozija priprema i izložbu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime