“KAKO SVAKA SMIJUŠA ZAVRŠI NA PLAKUŠU” Poruka djeci da nikad ne odustanu od svojih kreativnih ideja i zamisli

Pročitajte besplatno online izdanje knjige za buduće mlade umjetnike

Knjiga “Kako svaka smijuša završi na plakušu”, autorice Nele Sisarić, je izašla 2011. godine i priča je to o jednoj devetogodišnjakinji koja polako postaje umjetnica.


Vremena su se promijenila, a odgojne i obrazovne mjere napredovale, pa se tako u knjizi u prvom licu govori o putu samodiscipline vlastite prirode koju sva bića trebaju razumijeti da bi mogla obavljali zadatke na planeti kroz ljepotu i sklad i tako ostvarivati kvalitetna i posebna djela.

To je priča o dječjem osjećaju posebnosti, o dalmatinskom dišpetu, o novim spoznajama, o cufu kinkinu i školjkama, o tamnom dubokom moru, o letećim mravima, o čarobnom i užarenom osjećaju u srcu i njegovom putu.

“Život je čista radost stvaranja”

– Od malih nogu mi znamo koja je naša misija u ovom svijetu, ali ponekad zbog strahova ne dopuštamo otpustiti kočnice i prepustiti se stvaranju i ljepoti. Ova knjiga postala je simbol našeg plesnog studija i ustrajanja da slušamo dobre misli i uvjerenja da je život uvijek čista radost stvaranja. Ne dopuštamo se uvjeriti u drugačije. S ovom knjigom djeci šaljemo poruku da nikad ne odustanu od svojih kreativnih ideja i zamisli i da kroz svoje ostvarivanje uvijek napreduju nekim novim i boljim rješenjima. – poručuje Sisarić, koja je ujedno i voditeljica Studija za igru, pokret i ples KINKIN.

– U plesnom studiju KINKIN djecu učimo ustrajnosti na izazovu koji još trebaju usvojiti, na pronalasku izvora otpora koji im ne dopušta ostvariti kreacije ili suočavanje s trenutkom kada žele odustati i naprosto kažu – ja to ne mogu! Samospoznaja i artikulacija želja kao i ega koji misli da u određenom trenutku mora nešto imati, javlja se još u ranom djetinjstvu, a u procesu socijalizacije kroz komunikaciju takve situacije često su i izvori osude. Mi djecu učimo prepoznati procese u trenutku nastajanja želje, ideje, ali istodobno dati im uvid da stvari ne treba toliko “htjeti” i “imati” – one će se same prirodno dogoditi ako slijedimo svoj put – kaže Sisarić.

Pročitajte knjigu i podijelite je s onim najmlađima

“Kako svaka smijuša završi na plakušu” uzrečica je koju djeca često znaju čuti kad nešto nije po njihovoj trenutnoj volji ili ako ne dobiju odmah ono što su zamislili. Budući da će knjiga uskoro doživjeti reizdanje, odluka je zadržati je u online formatu do početka rada plesnog studija, 1. listopada.


Knjigu možete besplatno pročitati na stranici KINKIN studija.  Podijelite je s najmlađima i ako požele postati umjetnici, dovedite ih u plesni studio KINKIN gdje će zasigurno znati usmjeriti njihove ideje.

Studio KINKIN i IKS Festival od listopada spremaju i poseban festival za djecu i mlade – Kliker festival – u sklopu kojeg će prezentirati vlastitu umjetničku kreaciju s polaznicama studija u Splitu i Varaždinu. Sve novosti možete pronaći na Facebook stranici Studio za igru pokret i ples KINKIN.Dodajmo na kraju i da je prva dječja knjiga iste autorice “Sve zbog pogleda” dobila nagradu “Anto Gardaš” Društva hrvatskih književnika kao najbolje prozno djelo za djecu u 2008. godini.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0