Javna diskusija o Nacrtu Nacionalnog programa za mlade održat će se u četvrtak, od 17 do 20 sati, u klubu Zona. Sudjelovanje je potvrdilo 20-ak mladih, predstavnika udruga mladih i za mlade te predstavnici Grada Splita Jelena Hrgović Tomaš, zamjenica gradonačelnika, Marina Protić, pročelnica Ureda Grada te Marina Kuzmanić Petreš, savjetnica za odnose s mladima, nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama pri Gradu Splitu.

Jelena Hrgović

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u dosadašnjem procesu izrade Nacrta uglavnom je uključivalo udruge sa šireg zagrebačkog područja pa je ova diskusija rijetka prilika da i splitske udruge i institucije koje u području svog djelovanja rade s mladima daju svoj doprinos nacionalnom strateškom dokumentu u području mladih.

Na gotovo 60 stranica Nacrta navedene su mjere i aktivnosti kojima državna vlast, odnosno tijela državne uprave i javne ustanove, planiraju podići razinu kvalitete života mladih, a posredno utjecati i na smanjenje broja odlazaka mladih iz Hrvatske. Cjeloživotno učenje, zapošljavanje, aktivno sudjelovanje mladih, zdravlje, sport, mladi u ruralnim područjima i kultura tek su neke od teme kojima se bavi strategija.

Javnu diskusiju organiziraju Savjet mladih Splitsko-dalmatinske županije i Info zona u suradnji s drugim splitskim udrugama.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime