Na sedmoj sjednici Gradskoga vijeća donesen je proračun Grada Imotskoga. Uz oporbene glasove protiv, HDZ-ova većina donijela je proračun u iznosu od 44 milijuna 830 tisuća kuna, pišu Imotske novine.

MI za IM bili protiv proračuna, a na facebooku se obrušili na vladajuće.

“Fatina jama – Poduzetnička zona Imotski pozobala je do sada nekoliko desetaka milijuna kuna. Tvojih kuna, porezni obvezniče. Prpa se u njoj pred svake izbore, no ništa na njoj ne niče.
Obećanja nije nedostajalo, od famoznog Iranca koji će proizvoditi medicinsku opremu, do brojnih pogona koji će zaposliti na stotine Imoćana. Prošlu godinu u nju je uloženo 900.000 kuna, gdje i u što samo dragi Bog i još njih par zna.

Proračun za 2018. godinu predviđa novih 2.000.000 kuna u tu svrhu. Jedan od osnovnih problema je struja koju treba dovesti od Konjevoda te napraviti novu trafostanicu. Koliki su to troškovi vladajući očito ne znaju niti žele znati. Na pitanje kako će riješiti problem struje, dobili smo odgovor da će za 1. fazu biti dovoljno 220 kW snage električne energije iz postojeće mreže.

Za vašu usporedbu, Poduzetnička zona Vrgorac osigurala je snagu od 20.000 kW. Čisto da možete usporediti perspektivnost jedne i druge zone. Predlagali smo da se dio novca prebaci na diskriminirane učenike, za novorođenu djecu, no naš amandman je odbijen. Ne jedan, nego svih 6. “Fatina jama” će i dalje zobati naše kune…” – pišu MI za IM-ovci na facebook stranici, a prenose Imotske novine.Za vrijeme sjednice Maja Vican Markota, oporbena vijećnica s liste Ivice Kukavice, objavila je nekoliko fotografija uz jasan komentar:

“U tijeku je VII. sjednica GV
Proracun Grada Imotskoj je usvojen većinom glasova vladajućih ( 9/7)
Pogledajte nas dobro. Mi smo bili protiv i NISMO ODGOVORNI ZA BUDUĆE STANJE U GRADU”


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0