IZBJEGNUTA TRAGEDIJA U HVARU Zapalila se puna cisterna za prijevoz nafte, vatrogasci spasili situaciju!

Tragedija je izbjegnuta zbog ekspresne reakcije hvarskih vatrogasca

Danas je u jutarnjim satima u gradu Hvaru došlo do zapaljenja autocisterne za prijevoz nafte. Kako su nam javili naši čitatelji, požar na cisterni izazvao je paniku među stanovništvom nakon što se doznalo da je cisterna bila puna gorivom.


– Pitam se kakva je sigurnost u gradu ako se zna da na ovoj cesti vrijedi ograničenje na 3 i pol tone. Zamislite da je došlo do kompletnog zapaljenja cisterne i eksplozije, s obzirom da se požar na njoj dogodio u naseljenom dijelu, u neposrednoj blizini kuća. Mogla se dogoditi velika tragija i tko bi tada bio odgovoran? – kazala nam je svjedokinja događaja koja je željela ostati anonimna.

Za službene informacije upitali smo glasnogovornika DVD-a Hvar, Cvjetka Mazalina:

– Dojavu o požaru na autociterni za prijevoz nafte dobili smo u 9,30. Na teren su izašla 2 vozila s ukupno 7 vatrogasaca. Požar smo brzo ugasili, nakon čega je cesta očišćena i osigurana za promet. Do požara je došlo zbog iskrenja akumulatora i zapaljenja motora. Posljednje vozilo napustilo je mjesto u 10 sati – kazao nam je Mazalin.

U policiju su nam rekli da se požar dogodio u ulici Domovinskog rata u Hvaru. Zbog iskrenja električnih instalacija vozač je zaustavio vozilo i pozvao vatrogasce. Nakon toga policija je obavila očevid.

Inače, cisterna se prije zapaljenja uputila na benzinsku pumpu u Križnoj luci.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0