Splitski SDP ovog će vikenda dobiti novog “kormilara”, a situacija u ogranku ove stranke opet je usijana. Kao da SDP-ovcima nisu dovoljne sve moguće podjele posljednjih godina, i ove izbore karakteriziraju teške optužbe što sigurno neće pomoći splitskoj socijaldemokratskoj opciji.

Dan uoči izbora za novog predsjednika splitskog SDP-a, pismo je članstvu poslao Ivan Čizmić, koji će u sutrašnji “megdan” s Goranom Koturom.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti i autentično:

Drage stranačke kolegice i kolege,
Znate li da je u subotu (2.12.) drugi krug izbora za predsjednika naše organizacije?
Koristim ovu priliku pozvati vas da izađete u što većem broju jer našoj stranci trebaju promjene koje bez Vas nisu moguće. Svojim dolaskom podržite me u nastojanju da stranku vratimo onima kojima i pripada – svim članovima.

Bez tereta unutarstranačkih sukoba mislim da se politikama okupljanja i uključivosti može zaustaviti daljnje narušavanje međuljudskih odnosa. To nam mora biti prioritet jer jedino na taj način možemo vratiti povjerenje našeg otuđenog članstva (međusobno i od rukovodstva). Kao predsjednik učinit ću sve da se među nama vratim osjećaj pripadnosti i međusobnog uvažavanja jer stranka u kojoj je čovjek u fokusu političkog i društvenog djelovanja, moja je vizija ujedinjenog splitskog SDP-a.

Što se tiče vraćanja povjerenja naših sugrađana, prvo treba detektirati (i priznati) uzroke pada rejtinga, od kojih je svakako primaran neangažiranost u traženju odgovora na ključna pitanja iz života grada. Da bi to promijenili moramo javno progovoriti o svim pojavama u društvu, ali sa jasno artikuliranim stavovima, ne samo na razini kritike nego i predlaganjem konkretnih rješenja. Obzirom da smo izgubili povjerenje biračkog tijela za koje je, na prvom mjestu, “zaslužno” raspušteno rukovodstvo (iako kolega Kotur, kao potpredsjednik, nije prihvatio odgovornost za izborni poraz, ali se “naplatio” statusom gradskog vijećnika) mislim da, kao neistrošeno i “novo” lice u političkom životu stranke, mogu napraviti promjenu u percepciji birača, ali to je dugotrajan proces koji nas na idućim lokalnim izborima može vratiti na političku scenu grada. Samo dosljednošću možemo vratiti legitimaciju predstavnika ljevice, ali što je još važnije ponovno zadobiti povjerenje svih onih koje smo razočarali (a takvih je puno).

Prema tome, pokažimo da nam je stalo jer jedino zajedno možemo stranku staviti na svoje noge i učiniti je otvorenom kako prema ljudima tako i prema idejama.
Jer, vridi se borit!

Ivan Čizmić
Kandidat za predsjednika
GO SDP Split


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0