Iskoristite sunčanu subotu jer u nedjelju stižu oblaci i olujno jugo koje će raditi probleme u prometu morem

Nakon pretežno sunčane subote povnono slijede nestabilni dani


Dah proljeća osjećao se danas u cijeloj Dalmaciji. U najtoplijem dijelu dana temperature zraka su bile od 14 do 19 Celzijevih stupnjeva. Hladnije je bilo samo u planinama, osobito onim višim. Primjerice, na Velikoj Duvjakuši na Dinari temperatura danas nije prelazila 1°C.


Danas je puhalo tek slabo jugo ponegdje i levant.

Stabilno i bez kiše bit će i tijekom subote, iako povremeno može biti umjerene naoblake. Jugo će pojačati na umjereno, u drugom dijelu dana ponegdje i na pojačano. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do 3 do 6°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C. Najviše dnevne temperature od 14 do 19°C.

U nedjelju oblačnije, ali će veći dio dana biti suho. Kiša će krajem dana prvi zahvatiti sjevernu Dalmaciju, navečer i njen ostatak. Ponegdje može i zagrmjeti. Puhat će pojačano i jako jugo, u drugom dijelu dana s čestima olujnim udarima. Jutro malo toplije, danju temperature bez veće promjene.

Sljedeći tjedan bit će vrlo promjenjiv uz čestu kišu. Tako će se kišno vrijeme nastaviti i tijekom ponedjeljka. Puhat će većinom umjeren lebić i bit će relativno toplo.

Opširniju tjednu prognozu čitajte u ponedjeljak na našem portalu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0