Humanitarni koncert za opožarena područja trajao tri i pol sata: “Vatrogasci su napravili čudo!”

Koncert je ugostio čak tri pobjednika Splitskog festivala

Voditeljski par Edita Lučić Jelić i Ivica Bebić u utorak navečer uveli su mnogobrojnu publiku u humanitarni koncert u Žrnovnici čiji je prihod bio namijenjen opožarenim područjima od Splita do Tugara. Ulaz na koncert bio je besplatan, a posjetitelji su svoje donacije mogli ostaviti na štandu Caritasa splitsko-dalmatinske nadbiskupije. Upravo je Caritas, uz klapu Sveti Florijan i Mjesni odbor Žrnovnica bio organizator ovog humanitarnog glazbenog događaja.


Kako se donacije prikupljaju i sljedeća dva tjedna, svoje donacije možete izvršiti na ovaj broj računa:

Vrlo ugodna žrnovačka noć i pozornica u popularnoj “bašti”, uz samu obalu rijeke Žrnovnice, bili su idealni za glazbeni spektakl koji je trajao tri i pol sata.

Okupljene su uvodno pozdravili Siniša Marin, predsjednik Mjesnog odbora Žrnovnica i župnik don Mario Matković. Riječ je potom uzeo Stipe Božić, naš proslavljeni alpinist, ali i novi gradski vijećnik splitskog Gradskog vijeća.

Božić je u svome govoru istaknuo Žrnovnicu kao svoj drugi dom. Kazao je, upravo je u Žrnovnici šezdesetih godina prošlog stoljeća zavolio planine i planinarstvo, a istaknuo je da je današnji pročelnik splitske ispostave HGSS-a Žrnovčanac, Frane Bebić. Božić je na kraju svoga govora posebno pozdravio vatrogasce koji su učinili čudo u katastrofalnom požaru koji je pogodio istok Splita u srpnju ove godine.

Glazbeni dio programa otvorile su mlade nade. Sara Andrić je otpjevala “Moj galebe”, pobjednik Pinkovih zvjezdica Roko Blažević oduševio je publiku izvedbom “Ćale moj”, a Žrnovčanka Ela Jerković zapjevala je s Rokom i Sarom.


[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/346454892442453/” bottom=”30″]

Na red je došla klapa Sveti Florijan koji su uvodno zapjevali njihov veliki hit “Osta san čovik”. Nešto kasnije uslijedio je evergreen “Kako ću joj reć da varin“, pjesma s kojom je prva vatrogasna klapa osvojila Grad prix jubilarnog 50. Splitskog festivala.[fb_pe url=”https://www.facebook.com/zrnovnica.hr/videos/2150232165002198/” bottom=”30″]

Florijani nisu bili jedina klapa na humanitarnom koncertu, svojim pjesmama večer su obogatile muška klapa Filip Dević iz Splita i Pasika iz Kostanja.

Na pozornici su se pojavile i pjevačice Nera Ban i Maja Bajamić.

Poseban pljusak publike “zaradio” je Matko Jelavić, koji je otpjevao tri pjesme, a publika je gotovo u cijelosti s njim otpjevala evergreen “Majko stara”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/346483635772912/” bottom=”30″]

Aktualni pobjednik Splitskog festivala, Marko Škugor, oduševio je publiku u Žrnovnici koja ga je vratila na bis, kada je otpjevao “O, sole mio”. Sve izvođače uživo je pratio band XXS.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/346489189105690/” bottom=”30″]

Humanitarnu glazbenu večer završila je klapa Sveti Florijan novim blokom pjesama među kojima je bila “I dok Žrnovnica spava”, naslovna pjesma njihovog debitantskog albuma.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0